Kalksten anvendelser i damme

September 11

Kalksten anvendelser i damme

Kalksten har tre grundlæggende anvendelsesformål i damme, og afgøre, om en dam behov for kalkning er generelt udført ved at måle den totale alkalinitet i vand eller jord af dammen. Den tid det tager for kalksten opløse og have effekt er direkte relateret til størrelsen af rock eller flydende dosering. Kalksten er let tilgængelige i forskellige former på de fleste havecentre og bruges ofte i det sydøstlige USA.

Øge næringsstoffer

Kvaliteten af Dam vand afspejler direkte kvaliteten af jorden, og hvis de rette næringsstoffer ikke er til stede, alt liv i og omkring dammen vil lide. Kalksten, enten calcit eller dolomit, er tilføjet i fiskedamme med sure jord eller lavt alkalisk niveau. Dette øger tilgængeligheden af fosfor, calcium, CO2 og magnesium til fisk og akvatiske planter. Den forbedrede næringsstof cykling vil hjælpe opløse organisk materiale, der er indsamlet i vandet.

Stigning og Buffer pH

Kuldioxid er produceret af åndedræt af planter og dyr, og i vand har en pH-værdi reducerer virkning, især om natten. Planter, alger, photosynthesize i solen og forbruge kuldioxid, som forårsager pH i vandet for at øge. Kalkning af en dam øger karbonat koncentrationen eller alkalinitet, der nedbryder den gratis kuldioxid og skaber en buffer, der fastholder pH-niveau mellem 7 og 8,5.

Sterilisere

Hydratkalk (læsket eller bygherrer kalk), kan blive foreslået, når der er bekymring, sygdomme, skadedyr eller toksiske niveauer af kobber sulfat i en dam. Dette vil øge pH-værdien hurtigt og dramatisk, ofte til 12 eller højere, og dræbe alt i vandet. Fisk, og noget andet, som du ønsker at leve, må ikke være i vandet under brug af denne behandling. Opdræt damme bruger ofte denne behandling inden påfyldning en ny Dam, eller en, der bliver behandlet for infektion.

Ansøgning

Anvende kalk i efteråret eller vinteren tillader tid nok til det at opløse og støtte den maksimale produktion den næste vækstsæson. Mens damme med frisk vand strømmer gennem løbende normalt skal være kalkede årligt, fordel dem, med lidt eller ingen udstrømning typisk tilstrækkelig kalkning i flere år efter ansøgning. Kontrol af pH og alkalinitet niveauerne etablerer den nødvendige kalk frekvens.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com