Hvad lys bruges til at hjælpe planterne vokser?

September 12

Vores klima kan gøre voksende planter udendørs vanskeligt eller umuligt til tider. Men du kan styre miljøet indendørs, selv om en vital komponent af plantevækst--sollys--kunne præsentere en udfordring. Der er en række kunstige lys løsninger til at løse dette problem; nogle specialiserede selv visse faser af en planteliv.

Glødepærer og fluorescerende lys

Glødepærer er en billig løsning til dyrkning af vegetabilske lygter. En høj-output pære 150 watt eller mere kan nemt supplere lys for de fleste indendørs potteplanter. Hvidglødende lysspektrum anses generelt for at være for snæver--med mindre af farvede lys nødvendig for fotosyntese - for mere end en stueplante eller to.

De mest almindeligt anvendte kunstige lyskilde for planter, lysstofrør, er højt værdsat for deres effektivitet og lave varmeproduktion. Lav varmeydelse tillader lys skal placeres tættere på planterne, som lader planterne bruge mere af lyset. Fluorescerende lys er mest almindeligt anvendt til at vokse planter. Lav-lys behøver krydderurter og andre planter, der kræver lav lys niveauer kan også bruge fluorescerende belysning.

Lav lumen (lysstyrke pr. enhed af energi, der forbruges) output af mest almindeligt tilgængelige fluorescerende belysning gør det et dårligt valg for spirende og blomsterplanter. De seneste fremskridt i fluorescerende teknologi har givet større effektivitet og mere kompakte design.

HID lamper

Højintensive udladningslamper (HID) er en fremragende primære lyskilde for planter. Mens langt dyrere end glødende eller fluorescerende lys, du får hvad du betaler for. HID lamper er meget effektiv, med et enkelt 1.000 watt lampe producerer så meget lys som 50 - til 40-watt lysstofrør.

Metalhalogen lys producere en kæmpestor 125 lumen pr. watt, hvilket gør det mere tre gange så effektive som lignende lysstofrør. Den blå og hvide farve af halogenlamper gør dem fremragende til at fremme væksten af grønne planter. Det er den bedste erstatning for planter have modtaget lidt eller ingen naturlige sollys.

Højtryks natrium lys er de mest effektive vokse lyser tilgængelige med en 15% fordel over halogenlamper. Lodtrækningen er tilbage, at den orange/gule spektrum af lys fra højtryks natrium lamper er tættere på Solens output ved middagstid snarere end solens output i almindelighed. Af denne grund er højtryks natrium lamper fremragende for blomstrende planter eller som en supplerende lys.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com