Buksbom og Bay træer

September 15

Buksbom og Bay træer

Buksbom og bay tree (nogle gange kaldet en bay laurbærtræ) er både stedsegrønne blomsterplanter, der er blevet indført til USA som prydplanter. Disse langsomt voksende træer eller buske kan plantes i dele af USA til at forskønne en privat gård, offentlige haven eller kommerciel bygning. Når de plantes i en have, hverken plante vil overstige 30 fod, men hver enkelt kan leve over 100 år.

General Info

Bay tree (eller bay laurbærtræ) henviser til en bestemt plante, videnskabeligt kendt som Laurus nobilis. Dette træ er en del af laurbær-familien og vokser naturligt i Middelhavsområdet, især omkring Grækenland, hvor det er en del af den nationale emblem. I modsætning til bay laurel refererer det fælles ord, Buksbom, til en slægt (Buxus) af buske, der kan findes voksende vilde i mange dele af verden, men ikke i USA eller Canada. Samlet set er der mere end 80 naturligt hjemmehørende arter af Buksbom, sammen med et stort antal dyrkede sorter.

Bay Tree

I Sydeuropa, bay træet vokser til en højde på 60 fod eller mere, og dens aromatiske blade er ofte høstes og sælges som krydderier. Som en haveplante, kan bay laurel plantet for sin ensomme figur eller modelleret i en hæk. Træet kan plantes i USDA plante hårdførhed zoner 8-10, og vokser bedst i halvskygge. Det foretrækker fugtigt veldrænet jord-- og stedsegrønne skal beskyttes mod vinter vind. Enkelte træer plantet i Nordamerika kun nå en højde på 30 fod.

Buksbom

Boxwood planter har meget mindre blade end en bay laurel, skaber en situation, hvor over tid det kan være modelleret til at vokse som en hæk, formet i topiary eller placeret i en bonsai have. Mange steder i verden benyttes boxwood i vid udstrækning i formelle haver eller royal landskaber. Boxwoods kan vokse i fuld sol, men foretrækker halvskygge. Generelt er disse planter er mere kolde tolerant end bay laurel, men da der er så mange forskellige arter og sorter, det er svært at generalisere. Den japanske, fælles og dværg boxwoods er hårdfør til zone 4 og 5.

Særlige anvendelser

Udover at blive brugt som elementer i landskabsdesign, har både Buksbom og bay laurel mindst én kommerciel brug. Træet bay består sin primære økonomiske funktion af bliver brugt som en velsmagende krydderi eller flavoring i madlavning. Du kan finde tørrede blade af træet bay på købmand, pakket i små glas og mærket som laurbærblade.

For et par store eksemplarer af boxwood er det de tørrede tømmer skåret fra stammen af træet, der er så højt værdsat af træarbejdere. Fra denne tætte træ kommer mange udformet eller udskåret træ produkter.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com