Spray for Cedar Apple Rust

September 17

Spray for Cedar Apple Rust

Cedar apple rust vises først som bleg gule pletter på bladene af dine æbletræer. Steder vokse sig større og trænge blade vender orange-farvet på undersiden af bladet. Når cedar apple rust vises på din apple tree blade det ikke kan fjernes, kun kontrolleres for resten af sæsonen. Du skal handle nu for at forhindre problemet i at komme tilbage værre næste sæson. Sygdommen kan producere læsioner på frugt og stunt vækst af dine æbler.

Oprindelse

Sygdommen er en svamp indgået fra østlige red cedertræer. Apple cedar rust kommer fra klæbrig orange-farvet galls fundet på enebær over vinteren. I foråret gallerne svulme og skubbe op slimet, gule spore horn ud af gall kroppen. Disse horn spray sporer i luften, som transporteres på vinden, finde vej til bladene af deres livret kilde--bladene af æbletræer. Gule pletter udgør 10 til 14 dage efter infektion. Orange aecia formularerne på undersiden af bladene flere uger senere. Aecia kroppen producerer flere sporer og spreder dem til nærliggende æbletræer og enebær.

Oprydning

Det første element i din kamp for denne sygdom er at holde din orchard ren. Fjerne dødt og inficeret lemmer, beskære områder, der er stærkt inficerede og brænde organisk snavs for at forhindre yderligere spredning af svampen tilbage til nærliggende enebær og andre æbletræer. Ødelægge gamle æbletræer og enebær inden for et par hundrede fod af din orchard, hvis du kan. De fleste cedar apple infestationer kommer fra indenfor et område med 1/4 til 1 mile omkring dine træer, afhængigt af den fremherskende vind.

Mekaniske kontrol

Du kan styre cedar apple rust mekanisk ved at undersøge i nærheden enebær for enebær galls over sent falde og vinter. Fjerne gallerne ved klipning dem. Taske og brænde gallerne, og du vil i høj grad reducere forekomsten af rust nå dine æbletræer. Hvis din nabo har imidlertid enebær galls infesting hans træer, afrundede din indsats på kontrol af galdeblære fjernelse alvorligt.

Fjern kilden

Hvis du styrer i nærheden ejendom, især på siden af den fremherskende vind, og har kroniske problemer med cedertræ apple rust, kan at fjerne i nærheden enebær medvirke til at reducere gentagelse betydeligt. Hvis ikke, en screening hæk eller hegn mellem enebær stande og dine æbletræer kan medvirke til at reducere antallet af sporer, der nå din orchard. Dette vil sandsynligvis ikke fjerne problemet men kan reducere det til et tåleligt niveau.

Naturlig resistens over

Voksende sygdomsresistente æblesorter er en af de bedste forsvar, hvis du er i et område hvor der er en masse af enebær. McIntosh, Red Delicious, Arkansas sort, Jonamac, Cordland, Priscilla og Winesaps er nogle af de sorter, der viser fremragende modstandsdygtighed over for cedar apple rust. Golden Delicious, Jonathan og Rom sorter er særligt modtagelige for sygdommen. Check med din landbrugs udvidelse agent for hvad resistente sorter vokser bedst i din region.

Svampedræbende Sprays

Det sidste skridt i bekæmpelsen af cedertræ apple rust er at anvende et svampedræbende spray som ferbam eller zineb. Spray din træer i det tidlige forår når apple knopper bliver lyserøde. Ikke spray igen indtil blomst kronblad efterår er omkring 75 procent fuldført. Anvende en endelige spray 10 dage senere, før en infestation er tilsyneladende. Dette bør reducere eller eliminere cedar apple rust. Hvis det skal vises, vil en svampedræbende spray kun mindske spredningen. Hvis du oplever en regnfuld magi af mere end fem til syv dage, dog sprøjte træerne igen når de begynder at tørre ud igen. Fordi klimaer, temperatur, nedbør og vind varierer så meget fra region til region, er fungicider formuleret for hver specifikke område. Altid konsultere din lokale landbrugs udvidelse service for anbefalinger om de bedste svampedræbende sprays for apple cedar rust i dit område.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com