Hvordan til at spire og plante grøntsagsfrø

September 19

For de sundeste, mest produktive vegetabilske planter, give hver frø den bedste chance for at overleve og trives ved at plante dem i på den rigtige dybde i den rigtige jord på det rigtige tidspunkt af året. Plant dem i det rigtige sted i din have, således at de får den helt rigtige mængde af solskin hver dag. Du kan give nogle frø et ekstra boost hvis du spire dem indendørs, inden du planter dem.

Tilpasse

Selvom det tager mere tid til at tilpasse din plantning procedure for hver type af vegetabilsk du medtage i din have, betaler at investeringen sig i planter, der producerer tidligere og bedre udbytte. Bemærk diagrammer på frøposen at skitserer betingelserne og timing og der passer bedst til hver plante, og bruge disse oplysninger til at konfigurere din haven plan og udvikle en plantning tidsplan.

Spire

Nogle grøntsager vil gavne hvis du spire og spire frøene, før du planter dem: tomater, agurker, gulerødder, peberfrugter (især mere eksotiske chilipebre) og aubergine er gode valg for presprouting. Til at spire, sættetid frøene i lunkent vand i op til otte timer, derefter placere frøene på en våd køkkenrulle. Placer papir håndklæde og frø i en plasticpose og placere dem i et varmt område. Overvåge frøene. Når frøene er delt og begyndt at udsende rødder og skud, er de klar til at plante. Den nye vækst er meget skrøbelige, meget blid. Det kan være nyttigt at bruge pincet til at afhente de spirede frø.

Hvis frøene er resistente over for spiring, kan du prøve igen (med friske frø) ved hjælp af afkølet vand der har været kogt til at sterilisere det, og som du har føjet en kvart kop af klor blegemiddel for hver kop vand. Kombinationen af blegemiddel og sterilt vand forhindre svamp og andre bakterier, der kan hæmme spiring.

Plante dem

Når først frøene er spiret, holde dem fugtige, og plante dem lige med det samme. Sørg for at du vand dem i haven jorden grundigt når du planter dem. Det er meget vigtigt, at de spirede frø ikke må tørre.

Når plantning frø (enten spiret eller ej) i haven, er det vigtigt at plante dem på den korrekte dybde og space dem korrekt. Sørg for, du placere dem i en have placering, der giver den lige daglige dosis af solskin. Følg instruktionerne frø pakke være sikker på, at du får det rigtige. For de fleste frø er det vigtigt at fast jord forsigtigt mod frø at forsikre der er kontakt mellem frø skrog og jord. Holde de frø, der vandes, hvis der ikke er tilstrækkeligt nedbør (frøene skal 1-2 inches per uge).


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com