Kan en sød kartoffel plante dyrkes indendørs?

September 22

Kan en sød kartoffel plante dyrkes indendørs?

Søde kartofler tilhører den samme familie af vinstokke som andre dekorative blomster, herunder morgen herligheder og moonflowers. Sorten mest dekorative, Ipomoea batatas, producerer store, godt farvede blade og lyse og attraktive blomster. Det anvendes næsten udelukkende som et landskab vin, men du kan nyde det og andre sorter af søde kartofler som en indendørs potteplante, hvis du giver dem med ordentlig pleje.

Spiring indendørs

Søde kartofler vokser fra en knolde rod ordning eller kartoffel del af anlægget. Spire kartoffel i et glas vand indendørs til at begynde at producere lange dekorative vin. Fyld et glas halvdelen til to tredjedele fuld med vand. Indsæt tandstikker omkring midten af sød kartoffel knolde. Sæt knolden i glasset med den smalle ende neddykket i vandet. Sød kartoffel knolde vil begynde at udsende rødder inden for to uger, hvis forsynet med tilstrækkeligt lys og varme, og så længe nederst forbliver i vandet. Det er klar til puljen, når det sender op til første stilke fra toppen af knolden.

Pottemuld

Selv om en sød kartoffel vin vokser for en kort tid i et glas vand, kræver det indstøbning i jorden, hvis du vil beholde det som en indendørs stueplante. Bruge en 8 til 10 tommer diameter puljen, der har et drænhul i bunden. Enhver kvalitet potning mix giver et tilstrækkeligt jord for anlægget. Du skal omhyggeligt transplantationen knolden i jorden, pas på ikke for at bryde rødderne. Indstille knolden, så toppen er 1 tomme under jordoverfladen. Hvis du foretrækker busket vækst, lade alle skuddene på plads på toppen af knolden. Hvis du foretrækker en vinstok, fjerne alle, men de stærkeste skyde.

Voksende placering

Sød kartoffel vinstokke kræver fuld sollys til at vokse og blomstre på deres bedste. Sæt gryden i en solrig vindue i et varmt rum. Anlægget ikke tåle kulde, så undgå steder nær luft ventilationskanaler eller udendørs kladder i vintermånederne. Du kan også dyrke søde kartofler i en gryde udendørs i sommermånederne, men du skal medbringe det indendørs inden den første falder frost. Sød kartoffel vinstokke vokser også godt i hængende kurve placeret i nærheden af en solrig indendørs vindue. Vinstokkene vil smitte af på siden af kurven som planten vokser.

Indendørs pleje

Holde jorden fugtig, men undgå over vanding. Generelt, den søde kartofler vin kræver kunstvanding, når den øverste tomme af jord begynder at føle sig tør. Læg en bakke under pot til at fange det overskydende fugt, der dræner fra puljen, så det gør en rod indendørs. Tøm bakken efter hver vanding. Vinstokke med fordel lys befrugtning når månedlige i foråret og sommeren vækstsæson. Bruge en vandopløseligt vegetabilske fødevarer formuleret til blomstring indendørs planter. Trimme tilbage tips af vin med op til en tredjedel af deres længde, hvis de bliver for stor.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com