Parasitære tropiske regnskov planter

December 1

Parasitære tropiske regnskov planter

Tropiske regnskove har en bred vifte af cirka 3.000 plantearter, som omfatter parasitiske planter. Disse planter har svært ved at få de næringsstoffer er nødvendige for at overleve, så de har udviklet et system, hvorefter de knytter sig til en vært, som et træ eller en busk, og absorbere næring. Parasitiske planter er tilpasset til at leve i skovbunden eller højt oppe i det øverste baldakin lag.

Rafflesia arnoldii

Rafflesia arnoldii vokser på gulvet i den tropiske regnskov og er parasitiske regnskov lianer eller vinstokke. Det har den største blomst af enhver art, som afgiver duften af rådnende kød, der tiltrækker fluer til at hjælpe med bestøvningen. Anlægget består af threadlike vækster på sin vært vin, Tetrastigma, hvorfra den trækker alle dens næring. Rafflesia arnoldii har ingen blade, stængel eller rødder, men det producerer en kæmpe blomst, der kan være over en meter i bredden. Denne mærkelige plante findes i regnskovene i Malaysia.

Thonningia sanguinea

Thonningia sanguinea bor på gulvet i afrikanske tropiske regnskove, producerer rosenrøde blomster, der skiller sig ud blandt mørket af sine blade. Den lyse hue af planten tiltrækker sine insekt bestøvere. Det overlever ved at opnå sin ernæring fra de omkringliggende træer og buske. Uddrag af blomster af Thonningia sanguinea bruges i traditionel medicin i Côte d'Ivoire til at behandle diarré-sygdomme.

Regnskoven mistelten

Regnskoven mistelten er en delvis parasite, at opnå alle dens vand og næringsstoffer fra en værten træet under udførelsen af fotosyntese gennem sine blade. Planten vokser i det øverste baldakin lag af regnskoven, producerer store røde blomster, og kan findes i tropiske regnskove i Australien. Misteltenen udbreder ved at tiltrække mistelten fuglen, der lever af dens bær. Fuglen kun spiser den bløde del af frugt, sprede frø gennem sine ekskrementer på træer, som bliver nye værter til voksende stiklinger.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com