Boxwood kantning

September 27

Boxwood kantning

Buksbom har kantet haver store og små i tusinder af år, den første registrerede dekorative brug i det gamle Egypten omkring 4.000 f.kr. Unsurpassed som klippede kant omkring formelle beplantninger og rosenhave, Buksbom er også attraktive som en bølgende, naturlige lille busk kantning en casual blomsterhave. Herb haver, flerårig haver og græsplæner er defineret og forstærket af en boxwood kant. Strukturer såsom fontæner og terrasser er smukt indrammet af boxwood kantning.

Boxwood sorter

Ca. 30 arter af boxwood vokser i hele verden. To af disse, Buxus sempervirens, amerikansk Buksbom, og Buxus Buksbom, japanske Buksbom og deres afledte kultivarer er prydplanter mest almindeligt dyrket. Amerikanske boxwood vokser 5 til 10 fod høj som en busk eller lille træ med en bred spredning. De små, ovale blade er mørkegrønne på toppen med gule nedenunder. "Angustifolia" har larges blade, vokser som et lille træ. "Suffruticosa" er en dværg række tilgængelige i faste eller brogede blade farve. B. Buksbom er lavere voksende og mere kompakte. "Compacta" vokser til kun 1 fod høje med tætte grønne løv. "Krøllede låse" har snoet grene og tætte gul-grønne blade. Konsultere din børnehave for at vælge sorter tilpasset de lokale forhold.

Boxwood kultur

En delvist overdækket placering er bedst for Buksbom, selvom det vil tolerere fuld sol. Jordens pH-værdi bør være neutral til meget lidt syre, 6,5 til 7,0. Boxwood såret ved tørring vind oplevelser Brunering af bladene; plante et beskyttet sted. Boxwood kræver en veldrænet jord, resenting "våde fødder." Plante Buksbom til dybden af Planteskole-pot som boxwood plantes for dybt vil lide og måske dø. Shallow-forankret boxwoods har brug for regelmæssig vanding mens bliver etableret (omkring to år), og gennem perioder med tørke. Holde boxwood let mulched. En solid kantning, space planter efter individuelle kultivar krav.

Grooming Buksbom

Regelmæssigt evaluere planterne i det tidlige forår, skære ud døde, svag eller uønskede grene. Denne beskæring kan ske i hele sæsonen, efter behov for at holde planterne sund og opretholde den ønskede størrelse. De første to til tre år skylle shear eller klip Buksbom til figur efter hver ny vækst i begyndelsen til midten af sæsonen. Klipning sent på sæsonen er uklogt, da det stimulerer bud ny vækst, som ikke vil have tid til at hærde inden vinteren. Når dens form er etableret, shear kun som nødvendigt for at holde det pænt.

Formerings Buksbom

Udbrede boxwood i sensommeren tidligt falde, er at vælge kun disse sorter til hvilke ukønnet formering ikke forbudt. Hårdttræ eller semihardwood stiklinger taget fra en ende af en gren er ideelle. Skære en del 5-6 inches lang, fjerne blade fra de nederste 2 inches. Indsæt enden i en rode medium som sand eller en halv og halv blanding af tørv og perlite. Holde mediet fugtig. Kvart mellemstore plast yoghurt-type containere i hvilke dræning huller er blevet skåret gøre sparsommelige børnehave beholdere til stiklinger.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com