Mad til stueplanter

September 27

Mad til stueplanter

Solen eller kunstige vokse lys giver den energi, der er nødvendig for fotosyntese i dine potteplanter, men for dem at vokse til deres fulde potentiale, vil du skal fodre dem. Som enhver anden levende organisme, planter har brug for ekstra næringsstoffer til at hjælpe dem med at blive raske. Du vil dine planter til at udvikle passende rodsystemer og blade, stærke stilke og levende blomster. Der er et par elementer typisk findes i goedninger, der skal fungere som mad til at hjælpe din houseplants være alt hvad de kan.

Kvælstof

Kvælstof er et vigtigt næringsstof for planter, der er rigelige i atmosfæren, men det er ofte ikke tilgængelig til planter direkte fra jorden. På grund af dette indeholder mange plante-gødning kvælstof for at hjælpe planterne med vækst og reproduktion. Kvælstof er også en stor del af klorofyl, som er en nødvendighed for at planter som de omdanne vand og kuldioxid til sukker. Sikrer, at dine potteplanter får masser af kvælstof vil fremme deres sunde vækst af grønne blade og støtte i celledeling.

Fosfor

Fosfor er en anden vigtig næringsstof i det sunde liv i en stueplante. Planter har brug for fosfor, som er almindeligt forekommende i gødning, til at producere stærke rødder og at fremme sund blomst blomstrer. Selv om der er fosfor forekommer naturligt i jorden omkring dine planter, det er primært uopløselige og er normalt forbundet med individuelle jordpartikler. Det skærer ned på mængden af næringsstoffer til anlægget kan absorbere. Tilføje en vegetabilske fødevarer der indeholder fosfor til dine potteplanter vil bidrage til at sikre, at dine planter får nok. Fosfor hjælper dine planter optager kuldioxid, derfor hjælper med produktionen af fotosyntese og frugt.

Kalium

Kalium er en plante næringsstof fundet i goedninger, der hjælper planten metabolisere andre næringsstoffer til energi. Kalium hjælper kontrol vandoptagelse i anlægget porer og regulerer funktionerne af planternes vækst. Tilsætning af kalium til dit anlæg kost er også vigtige i at hjælpe med at afværge sygdomme og gøre stængler stærke og sunde. Hvis dine planter ikke får nok kalium, er du tilbøjelige til at se tegn på mangel i form af svage stængler og blade med brune kanter, og planterne kan være mere modtagelige for skadedyrsangreb og sygdomme.

Vand

Vand er måske den vigtigste del af din stueplante krævede pleje. Da disse planter er indendørs, får de ikke gavn af lejlighedsvise regn. Når planterne ikke har fugt at fodre, vil de dehydrere og i sidste ende dø. Potteplanter skal vandes regelmæssigt for at forhindre nederst to tredjedele af den jord, de er plantet i mod udtørring. Tilføj vand nok, så overskydende begynder at løbe ud i bunden af beholderen planten lever i. Det vasker væk overskydende salte og sikrer at det nederste område af jorden omkring rødderne har været fugtet.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com