Hvad er en Mimosa træ?

December 10

Mimosa er en løvfældende træ dyrket for sin yndefulde, paraply-formede baldakin og iøjnefaldende pink, duftende, pompom-lignende blomster. Fernlike, bleg-grønne blade er lysfølsomt og folder om natten. Dette hurtigtvoksende træ har tendens til at funktionen flere kufferter og kan nå 35 fod høj og 50 fod bred ved udløb. Mimosa træer er kortlivede, regel kun varer 25-30 år i landskabet.

Identifikation

Mimosa (Albizia julibrissin) vokser i US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 6 til 9. Træet er hjemmehørende i Asien og er endemisk fra Iran til Japan. Mimosa blev bragt til Nordamerika i 1785 og indført kommercielt i 1807. Træet blev dyrket i Thomas Jefferson Monticello haven. Det menes, at han har fået frø til planten når han tjente som ambassadør i Frankrig under 1780s.

Mimosa blomster er 5-7 inches lang og blomstre i sommermånederne, i sidste ende udvikle 6 tommer lang bælg fyldt med hårde frø. Frøene er godt beskyttet i pod og forbliver levedygtige i årevis, der kræver scarification eller mætning i vand til at spire. Mimosa er medlem af bælgplanter (ærteblomstfamilien) plante familie og løser kvælstof i jorden.

Landskab anvendelser

Med sin elegante, strømmende form og iøjnefaldende blomster mimosa gør en attraktiv model træ i midten af en græsplæne. Ferny løv indrømmer tilstrækkeligt lys til tørv. Anlægget er også godt omkring dæk og terrasser, hvor det giver dappled skygge. Mimosa kan plantes i blæsende områder, fordi dens flagrende baldakin er særligt vind-resistent.

Pleje og vedligeholdelse

Mimosa vokser bedst i fuld sol, men det tåler halvskygge. Træet trives i en bred vifte af jordtyper, herunder alkaline betingelser. Mimosa træ modstår vanrøgt, herunder tørke, men anlægget gør bedst med månedlige dyb vanding. Utilstrækkelig vanding fører til langsom vækst og gule blade.

Potentielle problemer

Mimosa er opført som en invasiv eksotiske plante i Florida, hvor det betragtes som et irritationsmoment. Træet har forstyrret vækst af de indfødte plantearter i åbent land, skove, vejsider og langs vandløb. Mimosa træer dør for tidligt i Nordamerika på grund af deres følsomhed over for fusarium visnesyge, som angriber plantens rødder og forårsager visnen, tilbagegang og død. Syge træer er let udskiftes, som mimosas slå rod hurtigt og vokser så hurtigt som 3 fod per år.

Mimosa webworm er et alvorligt skadedyr i sommermånederne, der kan defoliate hele mimosa træer og efterlade brun webs hængende fra træet. Kontrolmuligheder for denne skadeorganisme omfatter manuelt at fjerne reder og ødelægge dem, anvende biologisk kontrol og sprøjtning med pesticider.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com