Hvordan man dyrker Rhododendron fra stiklinger

October 3

Hvordan man dyrker Rhododendron fra stiklinger

Rhododendron er bredt blad evergreens og udbrede ved stiklinger. Drivhus avlere har en fordel ved at bruge tåge enheder for at holde stiklingerne konstant fugtige. De bruger også polyethylen plast, der bevarer fugtigheden. Stiklingerne nyde konsekvent temperaturer, så de kan udvikle. Hjem gartnere er ikke normalt udstyret til formering med stiklinger, men de kan udføre lignende procedurer for at vokse Rhododendron fra stiklinger.

Instruktioner

•Forbered rode medium før at tage stiklinger, som jo hurtigere de går ind i mediet, jo bedre de rod. Bland lige mængder pottemuld, sphagnum og vermiculit. Dæmpe med varmt vand, indtil blandingen er smuldrende, men holder sammen når knust. Du må ikke lave det klæg. Placer blandingen i en plastik urtepotte med drænhuller. Fyld den rand og tromle det ud.

•Klippe en 4 - til 10-tommer stammer fra en rhododendron planter midt sommer til tidlig efterår. Tage aktuelle-vækst stiklinger fra grene, der er grønlig brune og bøje uden fastgørelse eller bryde. Undgå grene med blomsterknopper, men hvis det ikke er muligt, fjerne blomsterknopper når at tage opskæring.

•Klippe bunden af skæring med en 45-graders vinkel direkte under en node uden underordnede værdier, eller bump hvor et blad voksede fra stilken.

•Tag blade på bunden 1 til 2 inches af skæring.

•Kontrollér 1 til 2 tommer lodret snit i bunden af opskæring på begge sider, med en skarp kniv. Udsætte cambium eller grønligt hvide lag af opskæring, som rødder vokser fra denne udsatte område.

•DIP den afskårne ende i rode hormon. Brug en blyant til at lave huller i den rode medium og indsætte 1 til 2 inches i puljen opstrammende skæring på plads. Indsæt flere stiklinger i én gryde. Vand, ved hjælp af en sprayflaske, og derefter vedlægge pot og stiklinger i en plasticpose, lukke det ovenfor skæring med twisty uafgjort.

•Indstil Potter i en lys område, undgå men direkte sollys. Holde temperaturer på 70 grader Fahrenheit og kontroller jævnligt hvis stiklinger behøver vand. Hvis Kondens ikke vises på posen, check for at se, om jorden er fugtig. Hvis det er tør, vand puljen og erstatte plast. Efter to måneder, bør opskæring give modstand når trak. Dette angiver rødder vokser. Stiklinger er bedste venstrefløj rodnet medium indtil udgangen af februar før du plante dem i individuelle Potter.

Tips & advarsler

  • Tage stiklinger fra lodret voksende grene, som dem fra sidegrene har svært ved at står oprejst. God stiklinger er fugtig, så hvis vejret er tørt, vand Rhododendron dagen før at tage stiklinger.
  • Lad ikke blade røre jorden eller de vil rådne. Stiklinger behøver nogle blade, som de producerer hormoner, der hjælper producere rødder.

© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com