Rose-Infesting Bugs

October 4

Rose-Infesting Bugs

Roser er attraktive, prangende planter, hvad enten de klatring roser, store buske eller miniature roser dyrkes i beholdere. Mange er ganske duftende, og nogle har blomster, der blomstrer i mere end én farve. Desværre deres skønhed kommer på en pris: roser er sårbare over for en række sygdomme og insekt skadedyrsangreb.

Symptomer

Roser angrebne af bugs kan præsentere brown, curling bladene, visne, deforme knopper, eller pletter og huller på bladene. Ofte, er en meget mærkbar symptom tilstedeværelsen af bugs selv--de kan bogstaveligt talt dækker bladene--som er tilfældet med angreb af bladlus. Fine, hvide tråde af webbing er endnu et symptom på nogle bugs, som bruning af blomsterblade.

Sucking Bugs

Bugs, der angribe roser kan opdeles i to overordnede grupper: insekter, der suger saft fra planter og insekter, der feed og tygge på bladene. Bladlus, thrips, skala og mider falder ind under førstnævnte kategori. Af disse er bladlus den mest almindelige, ifølge University of Illinois udvidelse hjemmeside. Bladlus, som er små og grønne, tan eller pink i farven, og mider (lille og sort) klynge på blade og blomsterknopper. Skalaen, som er hvide, runde, voksagtig bugs, normalt vises på stilke og blade, bladstilk. Thrips (mikroskopiske) er usædvanlig, idet de suge saft fra kronblade af åbne roser.

Tygge & andre Bugs

Japanske biller er måske den mest ødelæggende af løv foderautomater. Disse skinnende biller kan angribe og defoliate en rosenhæk natten over. Steg midge larver og andre larver også fodre på blade af rosenbuske og udvikle knopper. Græshopper feed lejlighedsvis på rosenbuske, men de normalt angribe ikke dem. Leaf cutter bier spiser ikke blade, men de vil lejlighedsvis skære perfekte cirkler ud af blade anvendes i deres huler.

Kontrol & forebyggelse

En stærk strøm af vand er ofte nok til at banke off mange af disse bugs, men alvorlige angreb kan kræve flere anvendelser af insekticid. Fordi insekticider varierer efter stat (nogle ingredienser er kun juridiske i nogle stater), check med dit lokale Havecenter at finde én i dit område, og følg vejledningen til anvendelse efter størrelsen af din roser. I nogle tilfælde, som ikke måske engang være nok. Japanske biller, for eksempel, er svært at kontrollere, da de migrere nemt og er resistente over for mange insekticider. På den anden side, er de store og nemme at identificere. Faktisk er den bedste måde at styre japanske biller at glide på nogle handsker og plukke dem ud rosenhæk. Slippe dem i en spand vand at drukne dem.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com