Sådan Fortæl Hvis en bil Circuit Breaker ikke er i orden

October 6

Sådan Fortæl Hvis en bil Circuit Breaker ikke er i orden

Automotive effektafbrydere tjener samme formål som afbrydere i dit hjems service panel gør; de beskytter kredsløb mod kortslutning og elektrisk overbelastning. Nogle automotive effektafbrydere (CBs), som dem, der findes i dit hjem CB panel, skal nulstilles manuelt efter de tur (eller åbne) under en kort kredsløb eller overbelastning tilstand. Andre, nulstille som dem der findes i mange husholdningsapparater, sig selv automatisk efter et angivet tidsrum er gået. Automotive CBs, det meste af den automatiske nulstilling art, har erstattet sikringer i de fleste biler elektriske kredsløb, der er lejlighedsvis overbelastning betingelser.

Instruktioner

Samle Test Jig

•Rengør lodning pistol tip ved at tørre den varmt tip på den våde svamp. Tin renset spidsen ved at anvende et tyndt lag af colophonium core lodde. Et ordentligt rengjort og fortinnet tip vises lyse sølv i farve.

•Monter 12-volt, 30-ampere kniven skifte til det træ bord. Skære to 48 tommers og en 18-tommer stykker af 14 strandede AWG kobbertråd og strip ¾ tommer af isolering fra begge ender af hvert stykke.

•Solder ene ende af 18-tommer wire og ene ende af magt modstand til én terminal af parameteren kniv. Lodde en alligator test klip til anden enden af denne tråd.

• Tilslut anden enden af denne 48-tommer wire til negative batteriet terminal. Den negative terminal kan identificeres på to måder: den "-" (minus) tegn på det, og at diameter af hullet er en anelse mindre end i den "+" (positivt) terminal.

•Tilslut ene ende af de resterende 48-tommer wire til den positive (+) batteri terminal og anden enden til den resterende alligator teste klip.

Teste en effektafbryder Under belastningsforhold

•Åbn kniven skifte og tillægger en 12-volt, fuldt opladet auto batteri batteripolerne.

•Tilslut en alligator test klip til hver af blade terminalerne på CB under test.

•Indstil dit DMM til at måle 12-volt DC og Placer testen sonder på tværs af magt modstand. Du bør læse den fulde batterispændingen, hvis du læser "0 volt", CB er i positionen udløst. Hvis CB er af den manuelt reset type, prøve at nulstille den. Efter nulstilling af breaker, bør du læse fuld batterispændingen. Hvis du ikke gør det, CB er dårlig og bør udskiftes. Automatisk nulstilling af CBs kan ikke altid nulstille sig selv efter en svær overbelastning og skal udskiftes.

•Hvis CB kontrolleres godt, det er tid til at kontrollere, hvis det vil åbne korrekt under kortslutning betingelser. Vedhæfte fører fra din DMM på tværs af CB under test. Det burde læse "0 volt," angiver, at en CB er lukket.

I modsætning til sikringer åbner en CB altid ikke et kredsløb, som det skal. Under en alvorlig kortslutning tilstand, bølge af strøm kan være stærk nok til at bue inde i CB og smelte kontakterne sammen og nuværende vil fortsætte med at flyde i kredsløbet. Funktionssvigt CBs kan ødelægge elektrisk tilbehør, smelte ledninger og forårsage elektriske brande, der ødelægger din bil.

•Luk det shorting hurtigt skifte mens du ser læsning på din DMM. Hvis du ikke ser en læsning af 12 volt, så snart switchen er lukket, åbne kontakten straks for at undgå skader på test jig. Du kan observere en gnist, som parameteren lukker, omgåelse serie magt modstand og placere en direkte kort i hele kredsløbet. Der kan forventes.

Hvis CB åbner ikke og DMM angiver denne hændelse ved at vise batteriets spænding, CB er dårlig og skal udskiftes.

Tips & advarsler

  • For at teste en automotive CB evne til at åbne et kredsløb overbelastning eller kortslutning betingelser effektivt, skal du være i stand til at teste det under belastning.

© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com