Hvad de skal gøre med Iris pærer, når de blomstrer

October 10

Hvad de skal gøre med Iris pærer, når de blomstrer

Løgformet iris er hårdføre planter, der blomstrer med krokus i det tidlige forår. Iris reticulata, I. danfordiae og I.x hollandica vokse i nordamerikanske haver fra USDA plante hårdførhed Zone 3, med vinter beskyttelse, til zone 8.

Tidsramme

Reticulata, Danford og hollandsk iris blomstrer med krokus, hyacinter og andre tidlige pærer, ofte før datoen for sidste gennemsnitlige frost. Løgformet iris kræver en cool hvilende periode om sommeren. Det bedste tidspunkt at plante løgformet iris er i efteråret.

Geografi

Iris reticulata og Danfords er alpine planter og hollandsk iris er nordlige europæiske hybrider. Alle kræver veldrænet jord og kølige temperaturer i løbet af sommeren vækstdvale. Dette er ikke noget problem i nordlige haver eller hvor løvfældende træer giver skygge. Somre i deres sydlige sortiment i USA, men er ofte alt for varm og kasseres som etårige planter når de blomstrer.

Overvejelser

Kortlivede, løgformet iris stauder udbrede frit. Sydlige gartnere kan løfte pærer efter blade dør og gemme dem på et køligt sted i sommeren før nyplantning i efteråret. Nordlige gartnere bør ophæve pærer, kun når bloom falder som følge af fortrængning. Løftet pærer bør opdeles, sorteret og opbevares på et køligt sted og genplantes i efteråret.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com