Kan en dværg japansk ahorn Live hele året i en halv tønde i Zone 6?

October 10

En halv trætønde er en attraktiv og praktisk mulighed for at dyrke grøntsager, blomster, bær buske og selv små træer. Talrige planter kan trives i den generøse rode område, som disse rustikke containere. Japansk ahorn (Acer palmatum), især dværg sorter, er godt tilpasset til containere, og med rette pleje kan de overleve vinteren og forblive produktive i mange år.

Smukke farve fra en Container

Japanske maples er populære, landskabspleje træer, der bringer æstetiske værdi til hver sæson. Ligesom mange andre løvtræer giver de en fantastisk efterår display, med levende nuancer af røde, orange og gul. Men japanske maples også accent det tidlige forår landskab med unge blade, der spænder fra gul til rød, før de slår sig ned i grønlige toner i løbet af sommeren. Disse træer er tilpasset til US Department of Agriculture hårdførhed zoner 4 til 8, og selv om vinteren sturdy de giver nogle interessante farve grøn eller rødlige stængler vokset i de varmere måneder.

Japanske Maples i halv Tønder

Japanske maples er meget værdsat for deres evne til at trives i containere, selv i relativt små beholdere. Du kan dyrke disse kompakte træer i containere så lille som 5 gallon, så de ca. 30 gallon leveres af en halv tønde vil sikre at din japansk ahorn ikke behøver at være transplanteret ind i en større beholder som det vokser. Den ekstra mængde pottemuld i en halv tønde vil bidrage til at beskytte rødderne fra koldt vinter og de svingende temperaturer i foråret og falde. Alligevel rødderne vil stadig være mere modtagelig for kulde end rødderne af et træ plantet i jorden, så i USDA zone 6, du kan være nødvendigt at flytte dit træ til et beskyttet sted under anfald af alvorligt koldt vejr.

Tønde Prep

Din halv tønde kan ikke komme med drænhuller, så du skal bore nogle huller i bunden af tønde til at sikre, at overdreven fugt ikke kvæle din trærødder. Fem eller seks 1-tommer-diameter huller bør være tilstrækkeligt. Hvis for meget pottemuld tendens til at spill ud af hullerne, kan du dække bunden af tønde med 1/4-inch hardware klud. Fyld ikke en halv tønde med almindelig havejord--det er meget tunge og kan ikke give tilstrækkelig ernæring, dræning eller beluftning. Vælg en formuleret potning mix, der er beregnet til container planter; et ideelt produkt indeholder høj kvalitet kompost og perlite ud over standard materialer som tørv.

Den rigtige sort

Japanske maples generelt er godt tilpasset til container kultur, men dværg sorter er mere tilbøjelige til at opretholde ordentlig vækst og sundhed inden for rammerne af en halv tønde. Disse dværg sorter har modne højder fra så lavt som 8 fod, mens nogle større sorter ville naturligvis nå højder på 30 fødder hvis ikke begrænses ved at begrænse rode område. To særligt kompakte sorter er "Crimson dronning" og "Inaba Shidare"; de begge har modne højder på 8 til 10 fod og en busk-lignende vækst vane. En noget større sort er "Bloodgood", som når højder på 15 til 20 fod.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com