Hvad gør en bimetal Strip i en brandalarm?

October 22

Hvad gør en bimetal Strip i en brandalarm?

En automatisk brand alarm i en bygning security system er en varme-detektor, der reagerer på varmen fra en brand ved at indstille en alarm. Nogle varme afsløre brandalarmer basere sig på et bimetal strip Temperaturføleren. Denne strimmel reagerer på varmen ved at lukke en normalt åben elektrisk kredsløb for at aktivere alarmen.

Sådan fungerer det

Bimetal striben i en brandalarm er lavet af to metaller med forskellige ekspansion satser bundet sammen til formularen et stykke metal. Typisk, low-expansion side er lavet af en nikkel-jern legering kaldet Invar, mens den højekspanderende side er en legering af kobber eller nikkel. Strimlen er elektrisk strømførende med en lav spænding strøm. Når strimlen er opvarmet af ilden, bøjer højekspanderende side strip mod en elektrisk kontakt. Når strimlen rører denne kontakt, fuldender det et kredsløb, der udløser alarm til at lyde. Bredden af kløften mellem kontakterne, der bestemmer den temperatur, der vil udløse en alarm.

Ulemper

Bimetal-strip varme detektorer har nogle betydelige ulemper. Strimlen bøjer langsomt på dens aktivering punkt snarere end snapping lukket. Alarm sensorer baseret på bimetal strimler er også udsat for falske alarmer fra vibrationer eller skurrende, især hvis de udsættes for ikke-brand varme, der er tæt på stribe sæt aktivering punkt. Andre arrangementer, der bruger bimetal elementer giver bedre ydeevne.

Fastgør diske

Nyere bimetal branddetektorer indarbejde bimetal snap diske i stedet for strimler. Disken i dens tryksvage betingelse antager en konkav form. Som disken bliver varmere, forårsage understreger fra den ulige udvidelse af dens metaller disc'en til at ændre sin krumning, snap i en konveks figur og lukke en elektrisk switch, der lyder alarmen. Denne type af detektor er mindre udsat for falske alarmer på grund af diskens øjeblikkelig positiv snap aktion. Både bimetal strip og bimetal snap disc detektorer reset automatisk sig som temperaturer vende tilbage til normal.

Kombination detektorer

Bimetal strimler og snap diske svarer bedst til langsomt udvikle ulmende brande hvor temperaturerne stige gradvist til det punkt, hvor elementet bimetal reagerer. De er ofte kombineret med pneumatisk branddetektorer, der reagerer på hurtige stigninger i temperaturen fra en hastig udvikling brand. Der er også en bimetal kombination brandalarm, der reagerer på både udvikling af hurtige og langsomme ulmende brande. Denne type har en aluminium ydre cylinder omkring nært afstand kobber kontakter. Når temperaturen stiger hurtigt, ekspanderer skallen hurtigt for at lukke de kobber kontakter. Som temperaturen stiger langsomt, udvider skallen gradvist, men med en større hastighed end kobber, til sidst lukke kontakter ved den forudindstillede temperatur.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com