Lysforhold for Asparges Fern

January 21

Asparges fern (Protasparagus densiflorus) er en stedsegrøn, staude medlem af familien lily og er ikke en reel fern. Også benævnt foxtail fern og smaragd bregne, er anlægget en indfødt i Sydafrika. Anlægget er også klassificeret af Florida eksotiske skadedyr plante Rådet som en alvorlig ukrudt i visse områder i det sydlige Florida og Central Florida. Asparges fern har særlige vækstbetingelser herunder lyskrav.

Beskrivelse

Asparges fern er semi-woody i form og har lys grønne grene med en efterfølgende eller oprejst vækst vane. Grenene har en potentiel længde på 6 fod og højde op til 2 fod. De fine blade vokser i branchlets og grupperet på noderne giver planten et blødt og luftigt udseende. Planten blomstrer i en kort periode i sommeren med uanselige endnu duftende lys rosa eller hvide blomster. Blomsterne er efterfulgt af røde bær indeholder tre frø pr. frugt.

Lyskrav

Bedste vækst, læg asparges fern i et område med delvis skygge eller stærkt lys. Planten trives også i dyb skygge. Asparges bregne, som holdes godt vandede kan tåle perioder med fuld sol så godt. Dog indirekte lys er ideelle for optimal vækst, anbefaler Denny Schrock i "Ortho hjem gartner Problemløser."

Utilstrækkelig lys symptomer

Selv om asparges fern er tolerant over for dyb skygge, ekstremt lave niveauer af lys kan vise sig skadelige for planter. Lys er en kilde af energi, og en utilstrækkelig mængde påvirker Plantesundhed. Skaderne ses i form af gulning løv med misfarvning indledning på ældre løv, vokser fra bunden til spidsen. Der er blade drop og stængler begynder at langstrakt og svække, ofte bøjning mod lyskilden. Midten af planten dør undertiden helt. For at reducere skader, flytte planten gradvist til et område med lysere lys.

Overdreven lette symptomer

Symptomer på overdreven solen på asparges er normalt når planten er udsat for solen, men ikke godt vandes. Dette fører til solskoldning. Solskoldning er set i form af brunt eller tan døde pletter på områder, der modtager de fleste solen. Løv lyser og nogle gange antager en grå farve. Undertiden planten kan bevare farve, men væksten er hæmmet. Solskoldning opstår som klorofyl i løv væv er beskadiget. Flytte asparges fern ud af direkte sollys for at reducere symptomer.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com