Effekter af jordens saltholdighed på majs

October 24

Effekter af jordens saltholdighed på majs

Majs eller korn, er en af menneskehedens ældste og mest udbredte afgrøder. Majs er vigtig for landbrugsøkonomien i mange regioner i verden, der tjener som føde for både mennesker og dyr. Jordens saltholdighed har en negativ effekt på majs vækst og udbytte, som igen kan have en negativ økonomisk indvirkning på de mange landmænd afhængige af majs til deres levebrød.

Saltholdighed årsager

Jord saltholdigheden er foranstaltning af vandopløselige salte forekommer i jorden. Saltning, eller en stigning i jordens saltholdighed, resultater, når fordamper vand efterlader salt bag at akkumulere, som kan optræde naturligt i områder med lav årlige nedbør eller kan være forårsaget af forkert felt ledelsespraksis, ifølge USDA Natural Resources Conservation Service. I tørre områder med en høj vandspejlet, kan vand siver op gennem de øverste lag af jordbunden og fordampe, at oprette høje niveauer af jordens saltholdighed. Jord mangler i organisk materiale kan øge fordampning fra underliggende tabeller, vand, mens komprimeret jord kan øge overflade pooling og fordampning, som begge øge jordens salt niveauer.

Effekter på majs vækst

Majs eller korn, er en af de mest salt-følsomme felt afgrøder, viser tydelige tegn på stress, herunder visnen selv når der er tilstrækkelig jordfugtighed, kedelig blade og grå blad tips, ifølge "Majs læge" online resource information base af internationale majs og hvede forbedring Center. Salt i jorden forårsager flere problemer for majs til at absorbere vand og næringsstoffer gennem sine rødder, forårsager et markant fald i nitrogen indtag, ifølge en 1996 feltundersøgelse i "Jord Society of America Journal." Nitrogen er en grundlæggende bestanddel af afgrøde gødning og et nødvendigt element for planternes vækst og fotosyntese.

Effekter på majs udbytte

Jord med højt saltindhold kan forårsage et betydeligt fald i majs udbytte, ifølge en 1996 undersøgelse af europæiske landbrugsprodukter forskere offentliggjort i "Indstillinger Mediterraneennes." Mens majs viste en relativt høj tolerance over for tørke i sammenligning med solsikker i denne undersøgelse, reduceret jord saltholdighed betydeligt korn udbytte af både afgrøder. Majs udbytte i kategorien højeste saltindhold var 25 procent mindre end majs udbytte i vækstbetingelser, der ikke var saltvand. Lavere udbytte er højst sandsynligt et resultat af nedsat fotosyntese i majs planter dyrket i saltholdige jordbunde.

Løsninger

Tilstrækkelig regn eller vanding med rene, ikke-saltvand vand kan lindre jord saltholdighed af opløse jord salte og vask dem dybere ned i jorden, under rodzonen af dyrkning af afgrøder som majs. Vande mindre hyppigt men bruger mere vand hver gang kan forbedre jordens saltholdighed, ifølge "Majs læge." Opretholde passende organisk stof i jorden også hjælper med at reducere saltholdigheden ved at forbedre dræning og forhindre hurtig vandspejlet fordampning. Administration af dræning af kunstvanding vand, regnvand og sne Smelt for at undgå overflade pooling og fordampning reducerer salt deposition. Majss følsomhed over for saltvand betyder det kan være plantet i små lapper til at tjene som en indikator afgrøde; jord, ikke der er alt for saltvand for majs bør bøde for andre afgrøder.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com