Flerårige planter, vil spredes hurtigt

October 27

Flerårige planter, vil spredes hurtigt

Den vidunderlige ting ved flerårige planter er, at når de er i jorden, de vil belønne dig med deres smukke blomster og farvede blade gang på gang. Hvis du ønsker at tilføje nogle farve til din have, men foretrækker en mere naturligt udseende, er brug af flerårige planter, der vil sprede sig og vokse hurtigt måden at gøre det.

Blå Plumbago (Plumbago auriculata)

Bedøvelse med sine små lyse blå blomster, er den blå plumbago den perfekte staude til brug som bunddække eller grænse. Blomstrer i slutningen af foråret til en højde af 12 til 14 inches, den blå plumbago kan lide fuld sol og foretrækker en sandet jord, selvom det er tolerant af næsten enhver slags jord blanding. Perfekt til en sommerfuglehaven om sommeren og med sine blade i efteråret med hensyn til mørk brun, det pænt supplerer efteråret haven, også. Blå plumbago er hårdfør i USDA zoner fra 5 til 9.

Gyldenris (Solidago)

Med lyse gule blomster, der blomstrer i efteråret, får Gyldenris ofte skylden for falder allergier faktisk forårsaget af bynke-ambrosie. Da begge blomstrer på samme tid og ligner hinanden i udseende, er to ofte forveksles med hinanden. Vokser til 10 inches høj, er Gyldenris perfekt til engen haver eller landlige omgivelser. De foretrækker fuld sol men tilpasses skygge, hvis jorden er stadig tør. Plante Gyldenris i USDA zoner 3 til 9.

Lambs øre (Stachys byzantina)

Blød og fuzzy at røre ved, lamb's øre blomstrer tidlig om sommeren med bløde lyserøde blomster, der vokser på 24-tommer stilke, der skyder fra midten af plantens velvetlike blade. Flere søgt efter for tekstur af bladene end de faktiske blomster, de producerer, lamb's øre blander pænt med et væld af andre blomst farver, og deres rigelige duft er en favorit blandt bier. De foretrækker fuld sol og tørre lidt jord og vokse i USDA zoner 4 til 8.

Mynte (Mentha)

I sensommeren producerer mint små rosa blomster, der spike på toppen af planten. Det er ikke blomster, men at trække folk til denne særlige plante, men snarere bladene. En spiselig plante, mynte er en urt, og dens mørke grønne blade bruges til at lave te, føjet til sæbe og har endda flere medicinske kvaliteter. Mange betragter mynte for invasive for et blomsterbed, men for begyndelsen gartner det er en stor flerårig plante til at starte med. Voksende 12-24 inches høj, mynte foretrækker fuld sol, men tåler skygge. Det kræver en masse vand i de varme sommerdage, men når det er etableret vækst vil være rigeligt. Dyrke mynte i USDA zoner 3 til 7.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com