Hvorfor slår Penta plante blade lilla?

October 29

Hvorfor slår Penta plante blade lilla?

Et bud staude dræbt af frostgrader, den egyptiske stjerne klynge (Pentas lanceolata), også kaldet pentas, er ofte dyrkes som sommeren årlige blomst. Tolerant af ekstrem varme og høj luftfugtighed, pentas vil tolerere mild tørke uden visnen eller afbryder sine blomster. Talrige kultivarer, herunder hybrider, findes der giver en bred vifte af blomst farver fra hvid, lavendel, røde, pink og lyslilla-violet, såvel som glat eller fuzzy blade. Når bladene blush mørke rød eller lilla, er det et tegn på miljøbelastninger. Disse farver opstår fra pigmenter kendt kollektivt som anthocyaniner.

Vand Stress

Når du først plante små stiklinger af pentas i foråret, er de særligt modtagelige for visnen og udtørring indtil deres rødder sprawl bredt i jorden. Vokser bedst i solrige steder, stiger varmen fra solen behovet for planter til optagelse vand. Når rodsystemer er små og udvikle, mangel på vand manifesterer sig som visnen. I ældre og mere etablerede planter, kan en tør jord ikke forårsage visnen men årsag ældre blade til at forringe og blush i lilla eller røde nuancer.

Sollys intensitet

Hvis den havejord er ikke konsekvent fugtig under varmen sommer, er pentas planter mere tilbøjelige til visnen og rødme af blade. Selv tolerante over for varme, kan tørre forhold, især i sand eller andre fast-afløb jord, forårsage at andelen af grønne klorofyl pigmenter til at mindske mens mere intens solens stråler slog på anlægget. Røde og lilla pigmenter kan blive mere indlysende, som de absorberer sollys fra oven samt reflekterede lys slukket lys-farvede jord, fortovet eller mursten kantning på kanten af blomsterbed eller container.

Ernæring

En fugtig, porøs jord rig på organisk materiale giver spor næringsstoffer for at opretholde pentas planter. Tilføje gødning--enten væske eller granulat--sikrer regn og vanding ikke udvaskes mineraler fra jorden, og pentas rødderne ikke kan optage rigelig mængder til støtte for plantevækst. Ikke alene er kvælstof, fosfor og kalium afgørende at plante vækst, mikronæringsstoffer som jern og magnesium er nødvendig for at skabe nye klorofyl molekyler. Når næringsstoftilgængelighed falder i jorden, kan pentas anlægget ikke oprette og erstatte så mange klorofyl pigment molekyler som sædvanlig. Med færre klorofyl molekyler i et blad, underliggende rød eller violet pigment, som er normalt maskeret, bliver mere synlige.

Indsigt

Typisk, en kombination af tør jord, der nedbryder deres næringsstoffer sammen med varme og intense sollys forårsager pentas planter til at vise rød eller lilla pigmenter i løv. Det er ikke en dybtgående ændring af grøn og lilla, men viser sig først som en lys blush på blad kanter og de øverste blade overflader mellem ribber. Glat Ærenpris pentas kultivarer, der har mørkere grønne blade, også ikke tendens til at rødme lilla som let som fuzzy endivie, lighter-grøn pentas typer.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com