Hvornår kan jeg trimme min Forsythia Bush tilbage?

October 29

Se en lyse gule blomstrende busk i det meget tidlige forår og chancer er det er en forsythia varsler vinterens ende. Elleve arter findes, og der er endnu flere sorter af disse træagtige planter hjemmehørende i Europa og Østasien. I gang, grenene har tendens til at se usoigneret og vigor og blomstrende aftager. Trimning og beskæring en forsythia fornyer vækst og holder planten ser mest attraktive. Traditionelt, beskæring er altid ske efter blomstring ender på tværs af sin voksende vifte af US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 3b gennem 9a.

Tidsramme

Det ideelle tidspunkt at større beskæring eller væsentlig trimning på forsythia er fra slutningen af vinteren til midten af foråret. Dette giver rigelig tid til genvækst at modne og anlægget for at genoprette før igangsættelsen af først falder frost. Gartnere tilbageholde ofte beskæring indtil blomstringen ender, idet de håber at nyde de gule blomster før grene er fjernet. Døde, ødelagte eller syge grene kan beskæres og fjernet enhver tid af året.

Foryngelse beskæring

Gamle forsythia buske, der er blevet store og skabede i udseende gør gode kandidater til en svær foryngelse beskæring. Cass Turnbull, af webstedet plante Amnesty gennemfører store foryngelse på forsythias en gang hvert 10-15 år ved at skære alle grene til omkring 6 inches høj med Beskæresave eller beskæring så i slutningen af vinteren, ofrer det års blomstring. Enhver gren baser med bløde, korkagtig bark er yderligere fjernet, så kun yngre, glat-gøede stubs forblive. Nye vækst spirer fra disse sunde stubs over sommer og vinter, Busk er høj og omfatter mange grene til at producere blomster næste forår.

Årlig beskæring teknik

På forsythias med veletablerede rødder, kan omkring tre til fire år efter bliver plantet, gartnere vælge årlige beskæring af en tredjedel af de ældste grene. I stedet for en barsk stævningsskov, de største diameter grene skæres tilbage til deres base og nye spirer regrow erstatte dem. I følgende år, er de næste ældste eller største grene derefter skåret tilbage. Dette fornyer hele tiden busk med nye vækst uden at ødelægge overordnede busk struktur.

Beskæring indsigt

Selvom du fjerner grene med blomsterknopper når du prune i slutningen af vinteren, tillade de nøgne grene dig at bedste Se struktur og sundhed af grene og bark. Turnbull sagde på sin hjemmeside at han ikke beskære forsythia i perioder med tørke eller Hvornår subfreezing temperaturer dominerer, som fra slutningen af efteråret til slutningen af vinteren. Generelt, er det aldrig en god idé at beskære buske efter sensommeren, da enhver genvækst er mørt og umodne og sandsynligvis dræbt ved starten af den første frost og fryser. Plus, da forsythia grene allerede udvikle blomsterknopper af sidst på sommeren, reducerer sen beskæring blomstring til næste forår.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com