Vilde indfødte solsikker

October 29

Vilde indfødte solsikker

Den vilde solsikke (Helianthus annuus) er en af de få planter, der er en native afgrøde af Nordamerika. Solsikker er opkaldt efter det græske ord for "sol" (helios) og "blomst" (anthos), fordi deres blomster står solen. Disse planter dyrkes for deres frø-, fødevare- og oliepriser. Sunflower er ikke bare en enkelt blomst, men består af mange bittesmå blomster, der vokser i klynger.

Identifikation

Vilde solsikker afvige fra domesticerede solsikker, fordi de er stærkt forgrenet, der indeholder små frø og frø hoveder. De trekantede til lanse-formede blade med ru overflader. Deres blad struktur er enkel med en finnede eller parallelle årer. Stikkende, kort hår, der er nogle gange lilla eller andre mørke farver, dække deres stængler. De har prangende ray blomster, som er gule og deres disk blomster er brune.

Størrelse

Ifølge Floridata, de fleste solsikker er høj, vokser 8 til 15 fod høje og indeholde store blomsterhoveder, der er 8 til 12 inches lang. De har blade knive, der er 10 inches lang og en enkelt solsikke hoved, der kan producere så mange som 1.000 frø.

Geografi

Solsikker vokser vildt i flere halvtørre områder i hele verden fra Argentina til Canada. De vokser også i Centralafrika og i Sovjetunionen. Disse planter er bedst forstyrret eller lavtliggende steder, herunder vejsider, afgrøde felter, markkanter og overgræssede græsgange. De er fundet voksende vilde i enge, skove, gamle felter og lysninger.

Historie

Det menes, vestlige indianere første dyrkede solsikker så langt tilbage som 1000 BC europæere senere dyrket afgrøden i forskellige regioner i Nordamerika, fra Mexico til det sydlige Canada. Spanien bragt formentlig solsikker til Europa hvor de spredt, indtil nå Rusland hvor planten hurtigt tilpasset. I 1903 blev vilde indfødte sunflower Kansas state blomst.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com