Hvis jeg plante en oliven Pit, vil det vokse et træ?

October 30

Hvis jeg plante en oliven Pit, vil det vokse et træ?

Meget som sten af en avocado kræver olivenolie pitten lidt hjælp til at vokse ind i træer. Skallen er hård og betingelser i USA generelt passer ikke oliven spiring og vækst. Det er dog muligt at dyrke en oliven fra pit. Men plantning din pit er ikke den mest effektive måde at producere træer bugner med saftige oliven frugt.

Formering

Kommercielle olivendyrkerne vokser sjældent deres træer direkte fra oliven pitten. Vokser på denne måde kan ikke garantere træer med samme frugt egenskaber som forælder træ. I mange tilfælde producerer træ mindre frugter, svarende til vilde oliven. Olivendyrkere tendens til at bruge podning eller stiklinger til at udbrede nye planter. Dette skaber en plante, der producerer lignende frugt til de podede arter. Pitten tager mellem en og seks måneder til at spire, med nogle arter spiring satser ikke mere end 5 procent, ifølge "Oliven produktion Manual" af G. Steven Sibbett og Louise Ferguson.

Teknik

Oliven pitten er ekstremt hårdt--som du ved, hvis du har bidt i en omstrejfende oliven sten. Dette gør spiring vanskeligt. Gartnere give normalt oliven pitten en hjælpende hånd ved enten iblødsætning dem i svovlsyre for en dag eller ved sprængning den eksterne shell med en hammer. I tilfælde af syre badning, skal frø skylles i ferskvand før plantning for at slippe af med alle de ætsende væske. Begge disse metoder hjælpe med scarification--en proces for at beskadige den frø støtte spiring.

Klima krav

Oliventræer vokser ved temperaturer nå og holde sig over 70 grader Fahrenheit. Under denne temperatur bo oliven i den hvilende fase. Når temperaturer varm, frø spirer og begynder at vokse. Men en sen frost kan forstyrre væksten og begrænse frugtsætning. Oliven kræver også mild vintertemperaturer. Noget under 17 grader beskadiger træet, mens de betingelser, der er lavere end 10 grader normalt dræbe anlægget eller forhindre vækst helt samme år.

Overvejelser

Selvom meget sårbare over for lave temperaturer, tåle oliventræer masser af forskellige jordbundsforhold, herunder relativt lavvandede jord senge. Plantning en tilberedte oliven pit i jordbund med en pH mellem 5,5 og 8,5 vil sandsynligvis producere et træ i det rette klima. Jordstruktur kan variere fra klæbrig ler til lys sand, selv om godt afdrypning jord virker bedst. Træet vokser i et langsomt tempo. Det kunne være mere end fem år før du har en anselig oliventræ vokset fra din pit.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com