Hvordan energi Drinks påvirker planter?

October 30

Hvordan energi Drinks påvirker planter?

Energidrikke forbruges rekreativt, enten udelukkende for smag eller at øge årvågenhed og energi og reducere træthed. Disse drikkevarer indeholder forskellige forbindelser med stimulerende virkninger på mennesker, med de typer og mængder af disse stoffer varierer mellem forskellige drinks. Disse produkter har også potentiale til at påvirke plante udvikling. Nogle forskellige forbindelser kan enten støtte eller hæmme plantevækst, mens andre synes at have ringe effekt. Fælles energi drink ingredienser omfatter koffein, glukose, ginseng og taurin.

Virkningerne af koffein

Hos mennesker er koffein en central nervesystem nydelsesmiddel. Men i planter, koffein kan have en hæmmende virkning, nedsat vækst vækst og forårsager planter bliver vammel. Denne effekt kan tilskrives forskellige mekanismer. Koffein absorberer calcium, en vigtig plante næringsstof, hvilket resulterer i tyndere karvæv og påvirker processer såsom membran funktion, proteinsyntese, afgiftning og nedbryde stivelse til energi. Energidrikke med lavere koffein niveauer er derfor anbefales hvis målet er forbedret plantevækst, og faktisk nogle undersøgelser har antydet, at små mængder af koffein kan være til gavn for planter.

Effekterne af glukose

Fotosyntese er den løbende proces, hvor lysenergi bruges af planterne til at konvertere kuldioxid og vand til glukose og ilt. Glukose bruges af planterne til at frigive energi, samt for at producere cellulose, som styrker cellevægge og proteiner som klorofyl og enzymer, som begge er afgørende for anlægget funktioner. Så kan det være naturligt at antage, at en stigning i glucose ville være gavnlig for plantevækst. Faktisk, mange havearbejde eksperter anbefaler glukose til at øge en plante energireserver. Men en koncentreret sukkeropløsning kan også påvirke adgang til vand og optagelse, der påvirker cellevæg struktur, forårsager planter at visne og forsinker blomstring.

Virkningerne af Ginseng

Ginseng (Panax ginseng) er en urt med en lang tradition for brug i traditionel kinesisk medicin. Ginseng stimulerende virkning på mennesker er tilskrevet forbindelser kaldes Ginsenosider og ginseng indeholder også forskellige andre forbindelser, herunder vitaminer og mineraler. Tørret ginseng rod og ekstrakter fremstillet af det bruges til både traditionelle præparater og moderne energi drinks. Vitaminer som B6 og mineraler såsom zink kan tilskynde samlede plantesundhed og vækst, selv om virkningerne af Ginsenosider på planternes vækst ikke er kendt.

Virkningerne af taurin

Taurin er en organisk syre, som understøtter nervesystemet udvikling. Det findes naturligt i animalske produkter såsom fisk og kød, men er næsten ikke-eksisterende i planter. Taurin er inkluderet i energidrikke til støtte mentale og atletisk ydeevne. Undersøgelser har antydet, at taurin behandlinger kan fremme vækst af plante stiklinger, øge root længde, plantehøjde og biomasse samtidig forbedre fotokemisk effektivitet og beskytte mod membran skader. Flere energidrikke indeholde højt nok niveauer af taurin at producere sådanne virkninger på plantevækst.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com