Hvad er jordstruktur & hvorfor er det vigtigt?

November 5

Jordstruktur refererer til størrelsen af partikler i jorden. Du kan mærke forskellen i partikelstørrelse, når du gnider jord mellem fingrene. Jordstruktur er vigtigt, fordi det påvirker hvor meget vand, luft og næringsstoffer i jorden kan holde, som bestemmer, hvilke planter kan dyrkes med succes.

Typer

Jord med store partikler har en sandet konsistens. Jord med moderat mellemstore partikler kaldes silt, mens de mindste partikler kaldes ler. Jordbunden er ofte en kombination af teksturer. For eksempel, indeholder en lerede jord sand, silt og ler. Jorden kan også betegnes som "sandet ler," "mudrede ler," "lerede sand" eller flere andre kombinationer. Et diagram, kaldet jord tekstur trekant beskriver de mulige kombinationer af jord teksturer.

Identifikation

Jordstruktur kan identificeres på flere måder. For eksempel ved at gnide nogle jord mellem fingrene, kan du fortælle, om jorden føles grynet, som angiver en sandet konsistens; glat, hvilket betyder, at jorden er silt; eller klæbrig, signalering lerjord. Du kan også klemme jord til en kugle og undersøge, hvor godt det bliver sammen. Sandjord bryder ud let, silt forbliver samlet, men ændringer forme let, mens ler jord dol ikke pause eller Skift figur nemt.

Betydning

Jordstruktur er en faktor for hvilke planter kan vokse med succes i en jord. For eksempel, sandjord normalt bevare ikke næringsstoffer eller fugt godt, og de har tendens til at have lavt indhold af organisk materiale. Planter, der dyrkes i sandjord normalt kræver mere gødning. Silt jord typisk har flere næringsstoffer og fastholde fugt bedre. Men lerjord er ofte alt for klistret til at administrere og tillader ikke luft eller vand til at bevæge sig gennem jorden.

Ændringsforslag

Jord ændringer hjælpe ændre tekstur af jord. For eksempel tilføje organisk materiale, såsom tørv eller alderen gødning hjælper sandjord holde mere vand og næringsstoffer og forbedrer dræning og luft filtrering af lerjord. Uorganiske ændringsforslag, såsom perlite og vermiculit, kan også forbedre et jordens evne til at fastholde vand. Men ikke føje for mange jord ændringer; over ændring af jord kan forårsage høje niveauer af salte, kvælstof eller ammoniak, ifølge Colorado State University forlængelse.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com