Liste over blomster & planter, der er giftige for hunde

September 27

Hunde er altædende skyllevæsker, der vil spise næsten alt. Mange hunde chew på udendørs græs og planter samt indendørs potteplanter, men desværre mange almindeligt dyrkede arter er faretruende giftige eller dødelig for hunde. Den Cornell University Institut for Husdyrvidenskab anbefaler at tage hunde hen til vet straks hvis de vise symptomer på forgiftning.

Amaryllis

Ridderstjerner eller amaryllis, er pære blomsterplanter. De har aflange, rem-formede blade og nikkede tragtformede blomster der er tilgængelige i en række forskellige farver. Amaryllis planter er ofte givet som gaver til jul eller anvendes i blomst haver i varme klimaer. Pæren er giftige for hunde. Det indeholder en alkaloid kaldet lycorine, der forårsager appetitløshed, opkastning, diarré, rysten, mavesmerter og overskydende savlen. Sværhedsgraden varierer afhængigt af hunden og hvor meget det spiste.

Castor bønne plante

Castor bønne planter eller Ricinus communis, er tropiske planter, der vokser meget i USA. Castor bønne planter vokse til 15 fod høje; de har otte-takkede grøn eller rødlig-brun blade og pink, grøn eller røde blomster efterfulgt af tornede frugter. Bønner inde i frugterne indeholder en gift kaldet ricin, der er dødelig for hunde. Cornell University angiver, at frø, der er slugt uden at tygge vil passere gennem fordøjelseskanalen uden at forårsage nogen skade; men tygge og synke frø ofte resulterer i død inden for 3 til 5 dage. Symptomer på forgiftning opstår mellem 12 og 48 timer efter castor bønne frø er indtaget. Hunde opleve ekstrem tørst, maveonde, åndedrætsbesvær, feber og appetitløshed tab, efterfulgt af anfald, koma og død.

Oleander

Oleander eller Nerium oleander, er hjemmehørende i Middelhavsområdet, men vokser bredt i det sydlige USA. Det er en stedsegrøn lille træ eller busk, der producerer klynger af pink, røde, gule eller hvide blomster. Alle dele af oleander planten indeholder kemikalier kaldet hjerteglykosider, saponiner, neriosides og oleandrosides, der er giftige for hunde hvis spist. Giften påvirker hjertet. Det er årsagen bloody diarré og mave forstyrret, vejrtrækningsproblemer, muskel rystelser, uregelmæssig hjerterytme og døsighed, efterfulgt af hjertesvigt og død.

Precatory bønner

Precatory bean (Abrus precatorius), også kendt som rosary ært, bøn bean og krabbe 's øjne, er en invasiv vine fra Indien og Asien. Det har skiftende sammensatte blade, eller 5 til 15 par af små foldere, der vokser overfor hinanden langs en blad-stilken, og producerer bleg pink eller lilla blomster efterfulgt af ært-pod formet frø bælg. Frø bælg indeholder små røde frø med en enkelt sort plet. Precatory bønner indeholder to toksiner kaldet abric syre og abrin, der er dødelig for hunde hvis de tygge frøene før indtagelse af dem. Symptomerne på forgiftning omfatter feber, maveonde, blodig diarré og chok, efterfulgt af døden.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com