Hvordan man kan spare arvestykke grøntsagsfrø

November 8

Hvordan man kan spare arvestykke grøntsagsfrø

Efter Clemson University gøre gartnere, der gemmer arvestykke frø og dyrker arvestykke grøntsager fra år til år det fordi de nyder en smag af fortiden. Disse gartnere sige at arvestykke sorter har en overlegen smag til hybrid grøntsager. I modsætning til hybrid grøntsager, arvestykke frø kan gemmes og genplantes år til år. Arvestykke grøntsager producere planter, der er tro mod type, hvor hybrid grøntsager producere afkom, vende tilbage til deres arvestykke forælder. Gartnere, der gemmer frø fra den bedste smag og producerer planter i deres have vil udvikle arvestykke planter, der er bedst tilpasset til deres region.

Instruktioner

•Harvest frø efter de er modne. Mange grøntsager er såsom bønner bliver mørt og spiseligt før frøene i bælgene modne. Modne frø producere mindre understregede, sundere planter end frø, som er høstet for tidligt.

Hæng seedpods indendørs tør i en varm og placering indtil frøene rasle i bælg. Split åbne bælg og udvælge tørre frø.

•Klippe frø stilke som anis frø, solsikker, solhat eller lavendel og hænge op og ned at tørre med en taske for at indsamle frø svøbt omkring frø hoveder.

•Klippe åbne peberfrugter og Skrab frø på en tørring bakke. Tillad frø til at lufttørre.

•Mash tomater i en glaskrukke. Hæld 2 kopper vand i krukken. Lade beholderen i en solrig vindueskarm i flere dage til at gære og dræbe organismer. Rør blandingen dagligt. Levedygtige frø vil synke mens papirmasse og dårlige frø vil flyde. Hæld papirmasse og vand og udvælge gode frø. Efterlad den gode sæd på et stykke køkkenrulle til at tørre.

•Sæt frø i en papir kuvert. Label hver konvolut med typen, dato og frø og gemme i en varm tørt sted.

Tips & advarsler

  • Biennaler som gulerødder, rødbeder og kål familiemedlemmer vil kun producere frø efter to år. Hvis du planlægger at gemme frø fra disse planter skal du afsætte en del af din afgrøde at bo i stedet for to sæsoner.
  • Vinplanter som agurk, græskar og squash er mere tilbøjelige til at Cross-bestøve andre sorter. Hvis du gemmer frø fra disse planter vil resultaterne være mindre forudsigelige.

© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com