Blå ært vin gødning behov

February 19

Clitoria ternatea, også kendt som blå ært vin eller butterfly ært, er en hurtigt voksende, slyngende og urteagtige flerårig vin med lysegrønt, ægformede blade og dyb blå blomster, der har attraktive lyse gule markeringer. Blå ært vinstokke vokser bedst i US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 8-11; andetsteds kan vin nydes som en årlig. Med ordentlig pleje, herunder regelmæssige befrugtning, vil blå ært vinstokke startede fra frø i blomstre på bare seks uger.

Placeringsvalget

Blå ært vine er en kraftig plante, der vokser på steder med fuld delvis sol og frugtbar, godt afdrypning jord. Vinstokkene vokser bedst og producerer de mest blomstrer i websteder, der får mindst seks timers direkte sollys hver dag; kigge efter et sted, der modtager filtrerede sollys under den varmeste del af dagen for at forhindre de sarte blomster fra visnende. Vælg en plantning beliggenhed tæt på en væg, hegn, gitter, arbor eller pergola til at drage fordel af blå ært vin attraktive, slyngende form.

Jordbearbejdning og plantning

Selvom tilpasningsdygtige til en bred vifte af jordtyper, værdsætter blå ært vin godt afdrypning jord af moderat frugtbarhed. Ændre jorden med næringsrige organiske materialer inden udsåningen blå ært vin frø til at fremme vellykket spiring og vækst. Bruge en haven gaffel eller rorpinden for at indarbejde 3 inches godt rådnet kompost, 2 inches sphagnum og 1 tomme perlite eller groft jorden gartneri sandet til jord til en dybde af 4 til 6 inches; rake beriget jorden til en glat kvalitet. Sættetid frø i koldt vand i fire timer, så plante dem 3 til 4 inches fra hinanden under 1 tomme af jord; Frøene skal spire i syv til 14 dage.

Vanding krav

Vande frø med en 1/2 tommer vand umiddelbart efter såning dem i en garden bed. Fortsætte med at overrisle blå ært vin regelmæssigt, mens det aktivt voksende og blomstrende. University of Oklahoma udvidelse anbefaler at holde jorden jævnt fugtet på alle tidspunkter for at fremme den sundeste og smukkeste vækst. Give blå ært vine med op til 1 tommer af supplerende kunstvanding pr. uge; hyppigere vanding kan være nødvendigt i tørre klimaer.

Befrugtning krav

Blå ært vin har brug for meget lidt supplerende befrugtning når der dyrkes i frugtbar jord, der har været beriget med organiske materialer. Dog kan lejlighedsvis anvendelser af gødning bruges til at give blå ært vinstokke med de næringsstoffer de har brug for til at blomstre løbende under deres blomstrende sæson. Feed blå ært vin med en kvart-styrke anvendelsen af høj-fosfor "blomstre booster" gødning hver tredje uge, foråret igennem sommeren. Påfør produktet ifølge etiketten retninger at sikre succes.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com