Hvad årsagerne meldug i skabene?

February 20

Du kender sikkert at forlade vådt tøj i vaskemaskinen for et par dage er en invitation til meldug at vokse der. Du måske ikke ved at trække dit tøj ud på tørresnoren eller ud af tørretumbleren for snart også giver meldug en åbning til at vokse inde i dit hjem--denne gang, inde i dit skab.

Årsager

Skabene gøre ideel grobund for mug. Meldug vokser bedst i mørke steder, der ikke oplever meget luftcirkulation. Hvis et rør eller tag lækage opstår nær dit skab, kan den resulterende strøm af vand give meldug en åbning til at vokse der. Mere almindeligt, er meldug i skabene forårsaget ved at sætte lige vasket tøj væk, mens det er stadig fugtig, snarere end venter på det tørre helt. Fugt i tøjet dvæler på grund af manglen luftcirkulation, fører til mug vækst på tøj og skab vægge.

Spørgsmål

Meldug vokser i dit skab er et problem, fordi det giver off en forslidt, muggen lugt. At lugt synker i tøj og andre elementer i dit skab, hvilket gør dem ubehageligt at bære. Hvis meldug vokser direkte på dit tøj, kan det spise ind i stoffet, efterlader pletter og permanent skade. Meldug kan også skade læder samt nogen bøger eller papirer gemt i dit skab. Overladt til sig selv, meldug i et skab kan sprede sig til andre områder i dit hjem.

Løsninger

Du kan slippe af mug i dit skab ved først at fjerne alle elementer inde i skabet og søge dem for mug vækst. Hvis du finder meldug vokser på tøj eller bøger, bære dem udendørs og Børst så meget meldug som muligt. For meldug pletter på stof, sættetid misfarvet området med citronsaft, så gnid det med salt og lad det i sollys til tørre. For bøger, Sørg for de er helt tørre før at bringe dem tilbage til huset. Fjerne meldug på dit skab vægge ved at hælde 1/4 kop af blegemiddel i en gallon af vand. Med en svamp vaskes væk alle synlige meldug. Tørre vasket væggene hurtigt, ved hjælp af en fan, hvis det er muligt for at fremskynde processerne.

Overvejelser

Forhindre mug i at vende tilbage ved altid at sikre dit tøj og andre materialer er helt tør og ren inden du lægger dem i dit skab. Hvis du bor i et fugtigt klima, kan fugt-absorberende kemikalier hjælpe med at holde dit skab tør. Gemme pakker af silicagel eller aktiveret aluminiumoxid på skab hylderne eller hænge dem fra bøjler. De trækker fugt fra luften og fra dit tøj. Ved hjælp af en affugter i rummet også hjælper med at forhindre mug i at vende tilbage.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com