Er lilla buske giftige?

November 10

Din foretrukne blomst kan være de fælles syren (Syringa vulgaris), en busk med en kæmpe lilla blomst, der er både duftende og prangende. Syrener har oplevet popularitet i generationer og har været anvendt til en række forskellige formål. Nogle mennesker mener at syren er giftige, men det er ikke så--ingen del af lilla er giftige. I virkeligheden, er den lilla bush blomster faktisk spiseligt, selvom deres smag varierer meget.

Grundlæggende oplysninger

Syrener er medium til hurtigvoksende buske med en højde på 8-15 fod og en bredde på 6 til 12 fod. Disse sydlige europæiske indfødte er populære og fælles over hele USA, bliver kold hardy op til US Department of Agriculture hårdførhed zone 3. Syrener gøre fremragende skærme eller privatliv hegn på grund af deres tætte voksende vaner og lav vedligeholdelseskrav.

Lilla blomster

Gamle gammeldags syrener kun sport lavendel blomster, men gennem hybridisering og selektiv avl, dagens syrener vises i et imponerende udvalg af farver som hvid, gul, pink, magenta og lilla. Der er endda sorter med brogede blade, såsom Dappled Dawn. Blomsterne er spiselige og smag siges at vifte fra ingen smag til en græs-lignende smag til hvad kan kun betegnes som en "lilla" smag.

Lilla arter

Der findes flere arter af syrener, attesterer, at deres popularitet. Kinesiske syren (Syringa x chinensis) bruges ofte som et læhegn på gårde. Miss Kim lilla (S. patula 'Miss Kim') har betydelig prydværdi for sin meget afrundede form og langsom, tæt vækst. Koreanske dværg syren (S. meyeri 'Palibin') er et glimrende valg for lilla elskere, der er korte på plads--det vokser kun 6-7 fod høje.

Lilla anvendelser

Ud over at være smukke dekorative buske eller effektiv skærme, har syrener en høj mængde af nytte. Nogle bruges til læhegn til at bekæmpe jorderosion, mens andre tjene som nesting steder for vilde fugle. Syrener er populære municipal skygge planter, der vises i parkerne og langs kommunale vandrestier. Blomster dyrkes ofte til deres duft, som bruges til parfume en række toiletartikler.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com