Angelonia plante pleje

November 11

Angelonia plante pleje

Angelonia planter kan tilføje farve og tekstur til et blomsterbed til sommer. De vokser godt i zoner 10 og 11. Ved plantning af angelonia planter, er det vigtigt at vurdere deres fuldvoksen højde, når du planlægger blomsterbedet. Angelonia planter kan vokse op til 2 fod høje. Dette gør dem en god baggrund for et blomsterbed eller et center brændpunkt. Angelonia er modstandsdygtige planter, der er nemme at passe og er gode til begyndelsen gartnere.

Beliggenhed

Angelonia planter vokser bedst i fuld sol. Når du vælger en placering i blomsterbedet eller landskabspleje, tage sig ikke til at plante dem, hvor de vil blive overskygget af andre planter. Jorden bør være stand til at dræne godt. Hvis plantet for tidligt, kan kolde temperaturer udsætte eller begrænse væksten af angelonia planter.

Vanding

Angelonia planter kan håndtere tørke godt og skal vandes regelmæssigt. Det er imidlertid vigtigt ikke at tillade vand at indsamle omkring deres rødder. For meget vand kan beskadige rødderne. De kan håndtere tørke godt og bør ikke lide hvis en vanding er savnet.

Fertiliztion

Gødskning er ikke nødvendig for angelonia planter til at vokse godt. Men hvis jorden mangler på næringsstoffer, kan det være gavnligt. Men gødning bør anvendes efter blomster har høstet. De ekstra næringsstoffer fra gødningen vil hjælpe anlægget for at starte nye skud til nye blomster. Ved hjælp af for meget gødning kan skade angelonia planter, så gødning bør anvendes kun ved lejlighed.

Blomstrer

Blomstrer fra en angelonia plante kommer i mange forskellige farver. De ligne snapdragon blomstrer og kan høstes til buketter. Angelonia planter er selvrensende og kræver ikke deadheading for at fortsætte med at blomstre og se godt ud. Blomster og løv er duftende og kan give en behagelig duft til en buket.

Skadedyr

Angelonia planter har ikke mange skadedyr til at beskæftige sig med det meste af tiden. Stort antal bladlus, whiteflies eller thrips kan imidlertid blive et problem. Sjældent stor nok numre af disse skadedyr samles for at forårsage en reel trussel mod angelonia planter. Pesticider kan bruges til at støtte anlægget, hvis nogen af skadedyr bliver et stort problem.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com