Spiser orme potning Mix?

November 12

Spiser orme potning Mix?

Ifølge nogle skøn, er jorden fyldt med så mange som en million regnorme per hektar. Alle disse wiggly skabninger spiser næsten konstant forbruge så meget som deres egen vægt i mad hver dag. Orme tygge gennem blade, andre rådnende vegetation og jord for at få alle mulige bit af ernæring, de kan. De kan spise nogle potning mix, hvis de får chancen, men i de fleste tilfælde orme vil vælge andre ting for den største del af deres kost.

Normal kost

Orme spise næsten enhver form for døde eller rådnende sag de finder i jorden. De vil spise døde blade, andre plantemateriale og døde bugs, fugle og dyr. Ikke alle former for orme vil spise al slags mad. Nogle vil spise plantemateriale, men vil ikke forbruge døde dyr eller enhver form for kød, knogler eller fedt. De lever også af mikroskopiske organismer i jorden, herunder svampe, bakterier og protozoer.

Jord

Det er normalt for orme til at forbruge jord, som de gør deres tunneler og søgen efter føde, men de er ikke spise jorden selv. Jorden er fyldt med bittesmå organismer, at ormene kan spise, men meget af jorden passerer gennem den orm fordøjelsessystemet relativt uændret. Orme har også brug for grus i jorden for at hjælpe dem med at fordøje deres mad. Stumper af sand og sten er fanget i den orm kråse hvor de kværner mod hinanden og mod bidder af mad, som ormen har slugt, resulterer i en fordeling af fødevarer i små stykker, at ormen kan lettere fordøje.

Ormen typer

Hvor orme lever i jorden påvirker deres kost. Deep-gravende orme, kaldet anecic orme, tunnel så meget som 10 fod i jorden, tygge igennem alt de støder på undervejs. Endogeic orme lever under overfladen, men ikke meget dybt. Deres tunneler tendens til at køre parallelt med overfladen, normalt vinklet lidt nedad, og de forbruger jord, der er normalt rig på dead vegetation. Orme, der lever på eller meget nær overfladen af jorden kaldes epigeic orme. De forbruge nogle jord, men begrænse hovedsageligt deres kost at plante kuldet de finde som gennemgår de ovenfor jorden.

Potning Mix

Orme kan være i stand til at spise nogle ting, der er indeholdt i pottemuld mix, men de er ikke tilbøjelige til at være i stand til at leve på sådan en kost for lang. Steriliseret mix må ikke indeholde nogen næringsstoffer, at orme har brug for, men en blanding, der er rig på organisk materiale vil opretholde orme i lang tid. Hvis orme skal holdes i et miljø fyldt med pottemuld mix, er det bedst at supplere deres kost med døde blade, køkken scraps og haveaffald.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com