Sådan Care for Clivia plante

November 15

Sådan Care for Clivia plante

Vinter-blomstrende clivia (Clivia miniata) blomster i vinter og tidligt forår. Klynger af gul og orange blomster er omgivet af strappy grønne blade. Clivia vokser udendørs i US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 9-11, men det kan vokse som en stueplante overalt med ordentlig pleje.

Vælge en plet

Om du dyrker clivia udendørs i haven, eller indendørs i en gryde, give planten halvskygge. Udendørs senge med dappled sollys fungerer godt, mens indendørs du kan sætte dem i et område med lyse, men indirekte sollys. Clivia er tilbøjelige til at root rot i våd jord, så dyrke dem i godt afdrypning senge eller bruge gryder med bunden drænhuller. Temperaturer under 32 grader Fahrenheit dræbe planten, så bringe udendørs potteplanter indendørs før en fastfrysning og tillader ikke blade til at røre en rude i koldt vejr.

Vanding klogt

Hvor meget vand en clivia brug afhænger af sæsonen. Om foråret og sommeren, vand jorden når den øverste 1 tomme føles helt tør. Når vanding en potteplante, tillade det overskydende til afløb fra bunden dræning i puljen og tømme drypbakke bagefter. Tilbageholde vand fra slutningen af efteråret gennem midvinter hvis du vil plante til at blomstre, fordi clivia kun blomster som reaktion på tørkestress. I denne tørre hvileperiode, holde temperaturen under 60 F yderligere tilskynde blomstrer. CV regelmæssig vanding og øge temperaturer, når stilken er omkring 6 inches høj.

Fodring Tips

Lys gødning fremmer sund vækst, om clivia dyrkes indendørs eller udenfor. Befrugte en gang om ugen i foråret og sommeren. Fortyndes 1/2 teskefuld 15-15-15 gødning i 1 gallon af vand, og brug blandingen vand til en regelmæssig vanding hver uge. Clivia behøver gødning i sin hvilende periode i efteråret og vinteren.

Beskæring behov

Clivia kræver ikke nogen regelmæssig beskæring, men du kan trimme off døde eller dårligt beskadigede blade til at forbedre plantens udseende. Forsigtigt trække ud bladene eller trimme dem med sakse tørres af med en gnidning alkohol-gennemblødt klud. Potteplanter clivia også sjældent brug for ompotning og vokser bedst, når root bundet. Hvis rødderne helt fylde gryden, hvilket sker omkring hvert tre eller fire år, transplantation det i foråret til en ny pulje en størrelse større end den gamle. Den nye pulje skal have bunden drænhuller. Plant clivia på den samme dybde, det var voksende tidligere, og håndtere rødderne forsigtigt for at undgå skader.

Bekæmpelse af skadedyr

Sygdomme rammer sjældent clivia, med undtagelse af root rot i alt for våd jord. Indendørs, bladlus og mider kan feed på bladene, men du kan skylle disse med en kraftig strøm af vand. Snegle kan fest på clivia løv udendørs. Vælge disse med hånden og slippe dem i en spand med sæbevand.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com