Listen over sorter, japansk spinat

November 15

Listen over sorter, japansk spinat

Japansk spinat bruges meget som amerikanske spinat. Det er ofte inkluderet i blandede grønne salater samt arugula, endivie, mizuna, radicchio og frisee, sauterede eller braiseret som en side parabol eller inkluderet i supper, noodle retter og røre-frites. Da det trives i en bred vifte af jordbund og klima, japansk spinat stigende popularitet i hjemmet haver samt på farmers' markets og supermarkeder.

Komatsuna

Ofte mærket som japansk sennep spinat i USA, komatsuna har bud stilke, blade og blomst skyder godt for røre-yngel og salat retter. Det vokser meget hurtigt i tempererede til varme klimaer og kan høstes så snart 35 dage efter plantning. Den lidt bitre smag gør det et godt supplement til salater og det par godt med ristet sesame oliebaserede dressinger.

Orientalsk spinat

Orientalsk spinat er opdyrket gennem Europa og USA. Dens robuste lange stilke producere glatte blade i mørk grønne nuancer. Denne sort trives i mild til lidt varme temperaturer og er en populær hjem haven vegetabilsk begunstiget til røre-yngel retter og grønne salater.

Malabar spinat

Malabar spinat, også kendt som indisk spinat eller Lo Kui, er en dynamisk klatring vin spinat delvis til tropiske og subtropiske klima. Hvis fremavlet af frø, de hårde skaller på frøene skal iblødsætning så nok fugt absorberes for spiring. Skære tips og blade til omkring to til tre blade pr. gren under voksende tilskynder genvækst. Malabar er meget modstandsdygtige over for skadedyr.

Hybridsorter

Fire nye hybridsorter af japansk spinat er for nylig blevet introduceret til det grøntsagsmarkedet. Akarenso har de traditionelle jagged edge spidse blade af japansk spinat med unikke lilla-røde vener og tilsvarende farvede stængler, der bevarer deres farve når kogt. Det vokser bedst fra sent forår til tidligt falde. Okame har tykke, grønne blade, der rumme op godt til høje temperaturer og perioder med tørke og er lige så velsmagende anvendes rå i salater eller kogte eller dampkogte sautering. Orai-Alrite nemt tåler store temperatursvingninger og modstår skadelige dunede meldug, der nogle spinat sorter ikke kan modstå. Den har brede, spidse, mørke grønne blade, der vokser oprejst. Samba spinat modner tidligere end andre sorter og tolererer let perioder med ekstrem varme. Det er Orai-Alrite, dunede meldug resistente. Samba blade er mere afrundet end andre spinat sorter og har mindre savtakning hvis på deres kanter. At høste Samba i sommeren, plante den i slutningen af foråret og nyde det rå som en salat grøn eller forsigtigt sauterede eller dampede.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com