Græsser, der bruger en C4 Pathway

March 1

Planter alle bruger fotosyntese, men de ikke alle gør det på samme måde. I virkeligheden er der forskellige "varianter" af fotosyntese, oftest C4 og C3. Omtrent er halvdelen af alle græsser C4, mens størstedelen af resten er C3. C4 er mere effektive i varme, lav-carbon kuldioxid miljøer, hvor mange C4 græs trives.

Varme sæson & Cool sæson

Græsser opdeles ofte i varm-sæson græs og cool-sæson græsser. Varm-sæson græsser er C4-planter, der vokser bedst i sommermånederne, når C4-processen er meget mere effektiv. De er også mere tolerante over for tørke. Cool-sæson græs, derimod trives i foråret og falde. Mange af prærien græs af USAs Great Plains er C4 varm-sæson græsser. Switchgrass, Indiangrass, store og små bluestem er alle eksempler.

Taksonomi

Kaldes græs-familien (Poaceae), og den er opdelt i en række forskellige underfamilierne. Nogle af disse består udelukkende af C4 græsser, andre af C3 græsser, og endnu andre af både C3 og C4 græsser. Pooideae, Danthonioideae, Bambusoideae, Centothecoideae og Ehrhartoideae underfamilierne er C3. Panicoideae og Micrairioideae underfamilierne omfatter både C3 og C4 medlemmer, mens Aristidoideae og Chloridoideae er C4.

Evolution

Som nævnt i en 2009 undersøgelse i "Sagen af the National Academy of Sciences", er C4 fotosyntetiske vej en forholdsvis ny evolutionære innovation, selv om de drivende kræfter fører til dens fremkomst ikke er stadig helt klart. Det menes, C4 pathway har udviklet sig flere gange, hvilket er et eksempel på det biologer kalder konvergent evolution - en situation, hvor to lineages uafhængigt udvikle sig ligedannet landsforræder.

Funktioner

C4 græsser er højere effektivitet, men de trives ikke ligeledes i alle miljøer. De har generelt højere lys krav og højere temperatur end deres C3 brødre. C3 græsser har ofte bedre frost tolerance. Trods disse ulemper er C4 græsser mere produktive end C3, som er en af grundene til C4 græsser såsom majs og pearl hirse er blevet enormt succesfulde som menneskelige afgrøder.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com