Fem egenskaber af Valmue blomster

November 15

Valmuer er blomstrende planter i familien Papaveraceae, som indeholder omkring 11 slægter. De er normalt hårdføre planter og almindeligt dyrket i haver over hele verden. Én art af Valmue bruges også til at producere opiater.

Havens blomster

Felt-Valmue (Papaver rhoeas) er de arter, der oftest dyrkes i en have. Det er sorter med blomster i mange forskellige farver, herunder blå, orange, pink, rød, hvid og gul.

Figur

Midten af Valmue blomsten indeholder mange støvdragere, som er omgivet af fire til seks kronblade i en kop figur. Kronbladene åbner helt når blomsten blomstrer og normalt ligge fladt.

Opium

Særlige sorter af opium-Valmue (Papaver somniferum) er dyrket til morfin i frø. Disse sorter har en gennemsnitlig morfin indhold på 10 procent. De fleste andre sorter af opium-Valmue indeholder ikke nok morfin for at være kommercielt nyttige til dette formål.

Dopingtest

Fødevarer, der indeholder birkes er usandsynligt, at indeholde nok morfin for at have nogen væsentlig virkning. Dog kan de muligvis forårsage en falsk positiv på en narkotika-test.

Madlavning

Valmuer er almindeligt anvendt i indisk madlavning, og sleben frøene bruges i pasta i hele Østeuropa.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com