Hævet plantageejer kunstvanding

March 3

Haven højbede kan du styre din havens jord, jord pH og dræning. Planter elsker højbede da løs jorden løfter rødder fra jorden, sengene tilbyder naturlig beskyttelse fra græsklædte ukrudt og jorden varmer hurtigere i foråret. At yde ordentlig kunstvanding for højbede er nøglen til sund vækst.

Systemer

Du kan vand et højbed planter på flere måder. Du kan bruge en sprinkler til vand den højbed, men løv, der får våde er mere tilbøjelige til at tiltrække sygdomme. Du kan altid vand i hånden, selv om dette kræver mere intensiv arbejdskraft. Et vandingssystem, såsom drypvanding eller soaker slanger, kræver mindre tid og indsats fra din side, men kan have betydelige omkostninger.

Bedste praksis

Uanset hvilket system vælger du, vandet skal gå kun til rodsystemer af anlægget. Sprinklere tilbyde mindre effektiv vanding, fordi de sender over hele plantageejer. Vanding i hånden eller med vanding giver dig mulighed for direkte vand til roden, spilde mindre. Vanding i morgen gør det muligt for vandet at komme til rødderne før det fordamper under solen. Endelig, planter har brug for tilstrækkelig vand: 1-2 inches vand pr. uge fra nedbør og kunstvanding virker for de fleste planter.

Oprettelse af et System

Start med 10 psi kunstvanding slanger for en soaker slange eller 25 til 30 psi kunstvanding slangen til en drypvanding system. Lægge en vej gennem haven sengen, skubber slangen ned i jorden med stakes. Ikke punkteres planternes rødder med stakes. Krog systemet op til en timer for effektiv vanding, derefter give timer at køre for den tid det tager for at mætte jorden med 1-2 inches vand. Hvis ikke du er sikker på, hvor lang tid det tager, skal du køre nogle slanger ind i en spand og hvor længe det tager 1-2 inches vand til at indsamle i spanden.

Tips

Brug barkflis kan hjælpe din højbed haven bevarer jordens fugtighed i længere tid. Anvend 1-2 inches af muld over jordoverfladen, ved hjælp af en økologisk barkflis pine halm eller flis. Som barkflis naturligt nedbrydes, tilføje mere for at bevare den samme dybde. Plante din haven seng, så alting vokser i samme seng har de samme behov for vanding. Hvis du planter en vand-elskende plante med en med lav vanding behov, vil en lide, mens den anden trives.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com