Hvorfor er blomster farverige og aromatiske?

November 18

Blomster optrådte første gang på jorden i løbet af kridttiden, omkring 130 millioner år siden. De hurtigt ganges og diversificeret, ved hjælp af specielle tilpasninger til at overleve og trives. Disse tilpasninger omfattet udvikling farve og aroma til at tiltrække bestøvere, bier, fugle, flagermus, møl og sommerfugle. Denne proces med at evolutionen har formet blomsterplante over tusinder af år.

Reproduktion

Blomsterne er de reproduktive strukturer af blomstrende planter, og de fleste har både mandlige og kvindelige dele. Den reproduktive proces begynder med bestøvning, eller overførsel af pollen fra én blomst til den anden. Blomsten initierer processen ved at frigive pollen indeholder dens genetiske materiale. Hvis denne pollen lander på en anden blomst stigmatisering, befrugtning sker, og en seed begynder at vokse.

Tiltrække bestøvere

Planter kunne stole på vind eller vand til at blæse eller transportere pollen, men disse teknikker var ikke idiotsikker. Et mere effektivt middel bestøvning var nødvendig. Bier og andre bestøvere var svaret, men blomstrende planter havde brug for en måde at tiltrække disse bestøvere. Thats hvordan kronblade udviklet. Deres lyse farver og fristende dufte lokket fugle og bier.

Kronblade

Ifølge National Geographic Magazine, kronblade først udviklet sig 90-100 millioner år siden. Som et resultat, eksploderet reproduktion. Blomster begyndte at dukke op med lyse farver, markante duftstoffer og endda specielle landing-pad-formede kronblade. Farverne kommer fra pigmenter i cellerne i kronblade. Duften kommer fra olier i kronblade.

Farve

Bestøvere, især fugle og bier, er tiltrukket lyse farver. Når de besøger blomster, gør de det for at få nektar. Under denne proces ender de med at tage en lille pollen med dem til den næste blomst. Over tusinder af år, bier i sidste ende voksede afhængig af nektar og blomster voksede afhængige af bier.

Aroma

Blomster karakteristiske aroma alert bestøvere, de er klar til at blive bestøvet. Nogle blomster, rose og lilla, besidder både farve og aroma. Andre, har såsom Valmue, lyse farve, men ingen aroma. Nogle blomster dufte ikke tiltalende for mennesker, som dem, der efterligner lugten af ådsler eller rådnende kød for at tiltrække en bestøver.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com