Sådan reparation Coleman kanoer

November 20

Sådan reparation Coleman kanoer

Den allestedsnærværende plastik Coleman kano er fundet holdt op mod hegn og garager i baggårde overalt. Coleman "Ram-X" hull materiale er high density polyethylen (HDPE) støbt plast. Ikke meget holder sig til det og reparere en punchture eller bule kan være lidt af en udfordring for den typiske nuance-tree handyman. Heldigvis er der nogle løsninger, du kan prøve, der kan hjælpe dig med at få tilbage på vandet.

Instruktioner

•Scrub skrog af kano omkring det beskadigede område grundigt. Tør det ned med plastik rengøring opløsningsmiddel. Du kan købe dette produkt, uanset hvor du køber plast svejser outfit. Svejser kan findes online eller på større isenkræmmere. Du kan have til særlige bestille den.

•Align kanterne af det beskadigede område som bedste du kan. Arbejde fra ydersiden af skroget. Tape over hullet eller knæk på indersiden med gaffatape kan hjælpe med at holde området skal repareres stabil nok, at du kan fuldføre din svejsningen. Hvis der er et hul, skal du trykke på et lille stykke af metalplader mod indersiden af hullet og duct tape det på plads, så plast svejsning materiale ikke dryppe gennem.

•Grind ud af en "V" formet rille langs stien af crack eller omkring hullet med disk sander til at oprette et sæde for plast svejsning materiale. Hvis der er et hul, skal du udfylde det lidt efter lidt med at svejse materiale som du smelte det på plads.

•Lay, en af plast svejsning stænger ind i rillen du dannet eller lægge flere stykker ind i hullet, indtil hullet er dækket. Dække de plastik stænger med den tynde wire styrke mesh, der er lavet til at arbejde med plastic svejser. Slå værktøjet plast svejser og lægge spids på toppen af plast svejsning stang eller reparation materiale i den ene ende ved kanten af området for at blive repareret. Arbejde spidsen af stangen frem og tilbage på tværs af toppen af de plast stænger indtil de når smeltepunktet og begynde at vandpyt. Tryk på trådnet ned i smeltet plast reparation materiale og glat over toppen af det.

•Bevæg den plastik svejser i gradvist længere strøg frem og tilbage over området, blanding reparation materiale i kanterne af skroget. Sørg for at helt dække den forstærkende mesh, så du glat plast. Arbejde langsomt at give den plast tid til bond og Kors link på tværs af reparation, over den forstærkende materiale og over kanterne af det beskadigede område. Hvis kanterne af skroget pause ikke blødgøre og blend med reparation materiale, vil ikke lappe holde.

•Tilføj plast svejsning stænger efter behov indtil reparation er lidt tykkere end det oprindelige skroget på webstedet reparation. Tillad alt for at afkøle, derefter sand den glat. Lappe vil ikke være frygtelig smuk og du kan muligvis ikke matche den oprindelige farve, men hvis du gjorde det rigtige, din Coleman kano vil flyde uden utætte.

Tips & advarsler

  • Øv din plast svejsning teknik før du prøver det på kanoen. Ligesom metal svejsning, er plast svejsning en teknik, der har bør for praksis at mestre. Gøre nogle praksis reparationer på skrot plast før du arbejder på din båd første gang.
  • Bære øjenbeskyttelse og handsker, når du arbejder med varm plast svejsning materialer.

© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com