Dele af en orkidé plante

December 4

Dele af en orkidé plante

Orkideer kan opdeles i to hoveddele. Stilk og rod ordning udgør den nederste del af en orkidé. Mens de ikke er så prangende som blomsten, er de uundværlige. Blomsten af en orkidé er kendt som Blomsterstanden. Det indeholder bægerblade, kronblade og plantens reproduktive system.

Rødder

Rødderne af en orkidé tjene forskellige funktioner. Nogle orkideer er epifytter: planter, der bruger deres rødder til at knytte sig til en anden plante eller overflade. Beliggende på rødderne er mindre hårrødder, hjælper de største rødder absorbere mineraler og vand. Rødder kan også indeholde pseudobulbs, som er fortykket stængler designet til at absorbere og opbevare vand.

Stængel og Spike

Stænglen og spike forbinde blomster og blade til roden af en orkidé. Stængler kan være skrøbelige eller robust afhængigt af orkidé. Inden for stilken er små korridorer kaldes vener, der bærer vand og næringsstoffer mellem rødder og blade eller blomster. Svarende til stilken er spike, som er forsynet med knopper og blomster af en orkidé. Pigge kan producere en blomst eller en klynge af blomster.

Blade

Blade vokser på stænglen af en orkidé og er et godt barometer for, hvor sunde orkidé er. En sund orchid har blade, der er lysegrønt, glat og fast. Mørke grønne blade tyder på at orkidé ikke får nok sollys. Orkideer kan også have ændret blade kendt som dækblade. Dækblade er farverige og vokse omkring blomster eller stængler.

Blomst

Blomsten af en orkidé synes at have fem eller seks "blomsterblade". Faktisk, er kun de indre tre kronblade. Den ydre to eller tre er kendt som bægerbladene. Den øverste bægerblad er kendt som den dorsale. To andre er laterale bægerblade. Af de tre kronblade kaldes nederst læbe eller labellum. Det er normalt en buet form og en lysere farve end andre kronblade. Disse forskelle er brugt til at tiltrække insekter, der vil bestøve det.

Reproduktive organer

Kolonnen er de sammenvoksede kønsorgan fundet over læben af orkidé. Det indeholder både kvindelige og mandlige dele. Inde i kolonnen er anther, som bærer pollen, og Støvvejen, som modtager pollen og bærer frø.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com