Plantning design for metodetrin

December 7

Plantning design for metodetrin

Haver designet omkring en serie af metodetrin tilføje visuelle interesse for landskab, som alle, men den mest formelle beplantninger efterligne de ulige, asymmetriske design af naturen. Differentieret landskabspleje design gavne miljøet ved at forhindre jorderosion og vandets afstrømning på pisterne. Differentieret beplantninger tillade gartnere til at skræddersy deres plantning plads til forskellige jordtyper og sollys eksponering.

Planlægning

Differentieret haver muliggøre havearbejde på pisterne eller bjergskråninger. Hold det simpelt ved at oprette differentieret plantageejere, der er ikke mere end 2-1/2 fod bred, en bredde, der giver mulighed for forskellige plantearter, men stadig holder planter med let nå. Vælg dekorative grænser for metodetrin fronter, såsom floden sten eller flise, og bruge stærk landskabspleje tømmer til tilbage væggene. Test din jord pH indhold og ændre jorden med organisk kompost, hvis nødvendigt. Vandet løber ned ad bakke, så sted planter, der trives i tør jord på øverste niveauer og planter, der trives i fugtig jord på bunden tiers.

Jorden dækker

Jorden covers, lavtvoksende planter med at sprede rodsystemer, fungerer godt i differentieret haver. De forhindre jorderosion og afstrømning og fyld tomme steder. Vælg trailing jorden dækker for tier kanter, men overveje deres modne størrelse, som du ikke ønsker dem til at hænge alt for langt ind i et lavere niveau. Valg omfatter purpleleaf wintercreeper (Euonymus fortunei "Colorata"), en hurtigt voksende, trailing plante med skinnende løv. Denne evergreen vokser fra 6 til 18 inches høj og breder sig til 5 fødder. Den trives i fuld sol til halvskygge og i en række forskellige jordtyper. Daylilies (Hemerocallis hybrida) vokse godt på banker og skråninger og er effektiv erosion sikkerhedsventiler. Disse løvfældende planter har lange, lineære blade og tiltrækker sommerfugle og kolibrier med deres store, farverige blomster. Daylilies trives i solrige steder med rige, godt afdrypning jord. Andre jorden dækker for differentieret beplantninger omfatter periwinkle (Vinca spp.) og hostas (Hosta spp.).

Stauder

Stauder tilføje farve til differentieret haver, og selv om de dør tilbage til jorden om vinteren, regrow i foråret i mindst 3 år. Stauder kommer i en vifte af former og størrelser. Plantning taller arter nær bagsiden af metodetrin og mindre foran skaber en lagdelt udseende. Sæson-lang farve, vælge arter, der blomstrer på forskellige tidspunkter. Bletilla hyacinth (Bletilla striata) blomstrer i foråret med hvid til mørk-pink blomster. Disse 8 - 12 tommers stauder foretrækker fugtig jord og delvis skygge. Threadleaf coreopsis (Coreopsis verticillata) blomstrer i sommeren med lyse gule blomster. Det vokser til 18 inches høj, foretrækker fuld sol og tør jord. Efterår farve, plante asters (Aster spp.). Disse stauder vokser fra 1 til 4 fod høj, blomstrer i sensommeren og falder med lilla til hvid blomster og trives i solrige, godt afdrypning sites.

Buske

Vælg lav, langsomt voksende buske til differentieret haver. Sådanne arter kræver mindre beskæring og sprede ikke aggressivt. Compacta blank abelia (Abelia x grandiflora) langsomt vokser til 3 fod høj og tolererer svær beskæring. Det tolererer en række jordbundstyper og sol til halvskygge placeringer. Blanke abelias er semievergreen og blomstrer med hvide og lyserøde blomster. Udfyld skraverede niveauer med en dværg aucuba (Aucuba japonica "Rozannie"). Denne 3-foot-tall evergreen har mørke, brogede blade og producerer lilla blomster. Det foretrækker halvskygge og frugtbar, godt afdrypning jord.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com