Sådan transplantation Datura

December 7

Sådan transplantation Datura

Datura refererer til slægten består af 5 arter af skarp, blomstring stedsegrønne buske og træer, herunder Pigæble (Datura stramonium), horn-af-masser (Datura metel) og dunet thornapple (Datura inoxia var. quinquecuspida). Kollektivt, er daturas almindeligvis omtales som "engle trompeter" på grund af trompet-lignende form af deres prangende hvide blomster. Daturas vokse som etårige planter i alle amerikanske Department of Agriculture plante hårdførhed zoner, og nogle arter er hårdfør som stauder i visse zoner, USDA. Almindelig Pigæble er hårdfør i zonerne 3 gennem 9, Datura metel i zoner 7 gennem 10 og Datura inoxia var. quinquecuspida i zone 5-10. Daturas kan blive transplanteret enhver tid af året, men det er ideel til at gøre det i efteråret eller vinteren, når daturas er hvilende, således at de kan blive etableret før nye vækst begynder...

Instruktioner

•Kapacitet din datura grundigt 24 til 48 timer inden omplantning. Sørg for, at jorden er mættet, men lad ikke stående vand, da det kan føre til rod sygdom. For større anlæg, skal du bruge Sakse til at trimme stænglerne tilbage til 6 til 12 inches i længde inden omplantning.

•Vælg en transplantation site, der sidder i enten fuld sol eller halvskygge. Forberede det for plantning af ændring af jorden for at forbedre dræning og beluftning. Lerjord, blandes i 2 inches af kompost eller fyrretræ bark hummus. For sandet jord, ændre med 2 til 3 inches af fyrretræ bark hummus. Brug en haven spade eller dine hænder til at blande det ned i jorden i en dybde på ca 10 inches.

•Løsn jorden omkring datura. Indsæt en skovl i jorden hele vejen omkring anlægget, Sørg for at holde 4 til 6 inches væk fra stilke for at undgå rod skader.

•Tag datura fra jorden ved at indsætte skovlen endnu en gang og skubbe det under rodklumpen. Brug skovl til at løfte plante ud af jorden, forlader mulden knyttet intakt på rodklumpen. Undgå at trække datura op af stængler eller stammen, fordi det kan skade plante.

•Dig plantning hul i webstedet transplantation, der er den samme dybde som det oprindelige hul, men dobbelt så bred som rodklumpen. Som du graver op af jorden, sæt det til side til senere brug.

•Prune off enhver brudt eller rådnende rødder med sakse. Løft datura, holde den ved rodklump, og læg den forsigtigt ind i det nye hul. Udfyld rummet omkring rødder med jorden du afsætte. Vand den transplanterede datura med ca 2 gallons af vand. Dette vil afvikle jorden omkring rødderne og stabilisere anlægget.

•Kapacitet din transplanterede datura 2-4 morgener om ugen i den første måned, hver gang du bruger 2 til 4 gallons af vand. Dit mål er at holde jorden fugtig, men ikke alt for våd. Tillad ikke stående vand. Fortsætte vanding en gang om ugen i de første år efter transplantation, og sprede et lag af økologisk barkflis, der er 1-2 inches tyk rundt i bunden af anlægget for at holde på fugt og giver ekstra næringsstoffer.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com