Træer påvirket af syreregn

December 9

Træer påvirket af syreregn

Syreregn er forårsaget af forurenende stoffer, der blandes med skyer i atmosfæren. Når de forurenende stoffer kommer sammen med regnen, skader de planter og økosystemer. Nogle træer er mere modtagelige for denne skader end andre, afhængigt af deres art, uanset om de er nål-bærende eller løvfældende og den højde, hvor de vokser.

Arter

Mens alle træer er modtagelige for skade fra syreregn, fraser fir, røde Gran, er sukker ahorn og bøg nogle af de arter, der er blevet fundet for at være den mest skadede. I almindelighed, er nåletræer mere udsatte end løvfældende træer, fordi nåletræer bære nåle og dermed absorbere forurenende stoffer året rundt, mens løvfældende træer tabe deres blade og gå ind i en mere eller mindre hvilende tilstand i løbet af vinteren. Alle arter er blevet fundet for at lide af langsommere vækstrater i områder stærkt påvirket af syreregn.

Beliggenhed

Det østlige USA er langt mere påvirket af syreregn end vest, fordi den modtager hovedparten af de luftbårne forurenende stoffer produceret af den industrielle bælte i Midtvesten. Fordi fremherskende vinden blæser fra vest til øst, disse vinde bære forurenende stoffer mod øst og slipper dem, når de når bjergkæder østkyst. Træerne vokser på de vestlige skråninger af de grønne bjerge, er Adirondacks og bjergkæden Appalacherne mest udsatte, fordi syre-farvet regn har tendens til at falde mest hyppigt i disse steder.

Andre faktorer

Træer vokser i tynd eller sårbare jord er mere udsatte end andre træer. Fordi jorden nær bjergtoppe tendens til at være tyndere og mere modtagelige for problemer, er høj-elevation træer dobbelt så modtagelige på grund af mængden af syreregn de modtager og marginal karakter af deres jord. Når et betydeligt antal træer dør, ophører de med holder alpine jord på plads, som kan føre til øget erosion og yderligere fare omkringliggende træer.

Sekundære skader

Mange af træerne beskadiget af sur regn bukke under for en kombination af denne trussel og andre trusler. Mens svær sur regn kan dræbe et træ decideret, mere almindeligt, forurenede regnen svækker træet og gør det mere modtagelige for andre trusler. Disse trusler omfatter dårlig jordbund, bugs, blight, ekstremt koldt vejr og kraftig vind. Betingelser, der vil være modstand fra et sundt træ kan være dødelige til et træ, svækket af syreregn.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com