Er rug græs godt for får at spise?

April 26

Er rug græs godt for får at spise?

En 35-tommer høje græs, rajgræs er en af de mest populære cool-sæson græsser dyrket i store dele af verden. Årlige rajgræs er fundet i hele det sydøstlige USA, mens dens nære slægtning, flerårig rajgræs, er vokset i hele Pacific nordvest, nordøst og Midtvesten. Det er en nærende foder til fårene.

Rajgræs til græsgange

Flerårig rajgræs er brugt som en høj kvalitet efterår og vinter græs til diegivende moderfår. Frisk rajgræs, giver i den vegetative fase, 16 til 19 procent rå protein og 72 til 80 procent TDN (total fordøjelig næringsstoffer--en måling af energiindholdet). Protein og energi indholdet falder som fabrikken modnes. Under varmt sommervejr, rajgræs går hvilende og giver lidt ernæring.

Rajgræs til hø

Flerårig rajgræs producerer velsmagende og nærende hø. Rajgræs leveres dog normalt som græs i stedet for hø for fårene. Sun-cured rajgræs hø giver omkring 8,6 procent råprotein og 64 procent TDN.

Rajgræs vakler

I nogle områder, en endophytic svamp vokser på rajgræs og producerer et giftstof. Når fårene feed på den inficerede rajgræs, forårsager toksin rystelser. Fårene kan dø hvis stresset eller flyttede dengang. Der er ingen behandling end at reducere forbruget af de inficerede foderstoffer.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com