Sorter af sojabønner

December 23

Sorter af sojabønner

Med mange sojabønner sorter til rådighed, kan at vælge den bedste, blive overvældende. Flere vigtige faktorer, men kan hjælpe guide dit valg af forskelliger sojabønner, der vil sandsynligvis give dig en stor høst. Med sojabønner den næstmest plantede afgrøde i USA, rigelige data eksisterer for at hjælpe dig med at vælge. Din lokale udvidelse office sandsynligvis vedligeholder sojabønner udbytte data for dit område.

Modenhed

Den vigtigste faktor til at overveje, når udvælgelsen forskelliger sojabønner er modenhed, ifølge University of Missouri forlængelse. Sojabønner modne baseret på antallet af dagslys timer de modtager. For maksimalt udbytte, skal sorten du vælger modnes efter varme i midten af sommeren og før ankomsten af den første frost, som begge kan begrænse din høst.

Der er 13 modenhed grupper, begyndende med gruppen 000, vokset langt mod nord, til gruppen X, dyrket i troperne. Vælge en sort, som vil modne lige før du forventer en 20 procent chance for frost.

Sygdom og pesticidresistens

Flere alvorlige sygdomme plager sojabønner og sojaolie cyste nematoder er store skadedyr, der tegne sig for alvorlige tab i mange områder. Nogle sorter af sojabønner har været avlet med resistens over for almindelige sygdomme såsom phytophthora rot, pludselig død-syndrom og løv sygdomme, mens andre demonstrere nogle modstand mod hvid skimmel. Andre sorter viser resistens over for både cyste og root-knude nematoder. Hvis du ved, du har en bestemt sygdom eller pest problem i dit område, bør modstand være en vigtig faktor i at vælge en række. Rotere resistente sorter, så skadedyr ikke overvinde modstand over tid.

Standability

Planter vælte undertiden i feltet, et problem kaldes logi, der kan påvirke udbyttet af forårsager ukorrekt pod og udvikling af frø, at tilskynde til udvikling af sygdom og blander sig med høsten. Mens faktorer såsom høje vind kan forårsage logi, er nogle sorter mere modtagelige for logi end andre. Standability henviser til hvor mange planter forblive stående oprejst på høst. En fem-punkts skala tildeler en rating på 1 til de planter, der bedst modstå logi, mens planter bedømt 5 har fuldstændig væltet af høst.

Udbytte

Udbytte skyldes alle de faktorer, der påvirker væksten i sojabønner. Selv om det er fristende at vælge forskellige baseret på forventede udbytte alene, en sort, som udfører fortræffeligt under optimale forhold kan udføre dårligt når begrænsende faktorer som dårlig jord eller pest problemer, er indført. Michigan State University udvidelse anbefaler ser på udbyttet data på tværs af et væld af sites og, hvis det er muligt, år. Sorter, der udfører konsekvent godt under meget varierende miljøforhold er tilbøjelige til at levere et godt udbytte.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com