Bunddække stedsegrønne planter til Texas

December 29

Bunddække stedsegrønne planter til Texas

Bunddække planter er dem, der bruges til at udfylde mellemrummene mellem større planter eller levere et attraktivt udseende til en ellers byggemodnede grund. Jorden dækker interval mellem 1 tommer til 4 fod i højde og kommer i alle former fra woody urteagtige og stedsegrønne til løvfældende. Jordbunden i Texas er for det meste i ler eller sand og begge skal ændres før plantning noget, herunder ground Cover. Nogle gode stedsegrønne jorden dækker for Texas er ajuga, asiatiske jasmin, engelsk vedbend, næsegrus rosmarin, santolina, trailing enebær, abe græs og vinca.

Asiatiske jasmin

Asiatiske jasmin eller Trachelospermum asiaticum er en stedsegrøn bunddække med grønne eller brogede blade. Asiatiske jasmin er nemme at udbrede og er en holdbare, alsidige og hurtige spredning. Planten kan også trænes som en vinstok, men dens mest populære brug er som en tyk bunddække, der trives godt i skygge eller sol. Anlægget producerer lilla-blå blomster i løbet af foråret og når en modne højde på 6 til 12 inches. For hurtigere vækst, plant i veldrænet jord, holde godt luget og foder let med langsom frigivelse gødning. Trim kanterne af senge at opretholde pæn udseende og tykkere vækst. Asiatiske jasmine er meget modstandsdygtige over for sygdomme og skadedyr.

Engelsk vedbend

Engelsk vedbend eller Hedera helix er en stedsegrøn, woody anlæg, der er en foretrukne bunddække under store maples og pines. Planten har mørke grønne blade og når en modne højde på 6 til 8 inches. Engelsk vedbend kan også bruges som en evergreen vine, der kan vokse så længe som 50 fødder. Det spredes meget hurtigt efter at få etableret og sætter sine lavvandede rødder som det kryber langs. Dansk ivy vokser lige så godt i beholdere, som det gør i jorden og trives i enten sol eller fuld skygge. For at skabe en tyk bunddække, plads planter 12 til 18 inches fra hinanden, vand godt og anvende lys barkflis for at bevare jordens fugtighed.

Læbeløs

Ajuga eller Ajuga reptans kaldes også bugleweed. Det er en stedsegrøn bunddække, der producerer flad rosetter af 3 til 4 tommer lang farverige blade. Læbeløs er mest velegnet til mindre, delvist overdækket områder med dårlig jordkvalitet. Det er en hård plante, der endnu bærer lys gå. Nogle ajuga arter er helt grønne blade, mens andre har antydninger af creme og pink med et metallisk skær. Anlægget producerer blå buketter på korte blomsterspyd, i midten til slutningen af foråret. Du kan plante ajuga i tidligt efterår eller tidlige forår, i godt drænet, gennemsnitlig kvalitet havejord med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,0. Vandplanter hver 7-10 dage i løbet af den første vækstsæson.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com