Stilarter House skodder

December 31

Stilarter House skodder

Oprindeligt blev vindue skodder drevet fra indendørs, beregnet til at åbne og lukke vinduer bekvemt før glas blev brugt. Siden fremkomsten af bredt tilgængelige glasvinduer, har udvendige skodder tjent til at beskytte glas, stel windows visuelt og filtrere sollyset. Forskellige lukkeren stilarter supplere forskellige arkitektoniske stilarter og tilbyder forskellige funktionelle fordele.

Bestyrelsen og lægte

Bestyrelsen og batten skodder har en forholdsvis enkel konstruktion, bestående af flere lodrette brædder placeret flush, en sideløbende med den næste, og to vandrette cross-stykker (eller "lægter") der binder brædderne sammen. Bestyrelsen og batten lukkeren rustik enkelhed har gjort det et centralt element i mange arkitektoniske stilarter. Bestyrelsen og strøer kan ses på sandstenshuse af nordøstlige USA, Tudor boliger, spanske og middelhavsretter stilarter og beach cottages. Fra staldene og land hjem i nordøst til spansk koloniale huse i sydvest, kan bestyrelsen og batten konstruktion popularitet spores til enkel og robust konstruktion. Bestyrelsen og batten skodder kan også skære fit windows med spidse eller currved toppe. Traditionelt fremstillet af træ, kan moderne bord og batten skodder også være lavet af vejrbestandigt kompositter og forstærket med metal.

Hævet Panel

Hævet panel skodder har en lidt mere raffineret look end typografien board og lægte. Afhængigt af lukkeren størrelse og æstetiske, en enkelt shutter funktioner to eller tre rektangulære paneler i relief. Traditionelt har rejst panel skodder ville blive brugt på første sal i residences kan tilbyde sikkerhed. Louvered skodder bruges på øvre-historie vinduer til at give mulighed for bedre luftcirkulation. Traditionelt, har de raffinerede rejst panel haft særlig popularitet i arkitekturen i det sydlige USA, og i moderne arkitektur i hele landet. Typisk, rejst panel skodder er lavet af træ, vinyl eller kompositmaterialer.

Louvered og Bermuda

Traditionelt anvendes på varmere øverste historier eller huse i balsamisk troperne, kan louvered skodder blive lukket tillader ventilation samtidig med at blokere direkte sol. Regelmæssig louvered skodder kommer i par, som hængsel langs den lodrette akse på hver udvendige kant af vinduet, ligesom bestyrelsen og batten eller rejst panel skodder. Bermuda lukkeren adskiller sig fra alle de andre, som det består af en enkelt ufleksible fly, bredden af hele vinduet, der anbringer til den øverste kant af vinduet og vinkler opad og udad fra den nederste kant. Praktiske i ækvatoriale klima, det blokerer overhead solen samtidig fremme luft flow.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com