Månefaser & de bedste tidspunkter at plante

January 5

Månefaser & de bedste tidspunkter at plante

Plantning, ifølge faserne af månen er en gammel praksis, men ikke alle tror på dens effektivitet. Månens gravitationel indflydelse er indlysende i havet tidevand, dog, og det tager ikke en massiv fantasifulde Spring til at genkende den samme sandsynlige indflydelse i grundvand og vand i anlægget organer, samt i vores egne. Uanset om du er skeptisk overfor månefase plantning eller en troende, er det eneste bevis i prøve det selv.

Faserne af månen

I Månens 29-dag rejse rundt om jorden vises det lidt anderledes hver dag som vinkel det gør med hensyn til solen ændringer. Når nye, det er mellem jorden og solen og vises mørke, og når fuld, det er på den modsatte side af jorden fra solen og er fuldt oplyst. Mellem disse to positioner er er enten voksning da det nærmer sig fylde, eller aftagende som den nærmer sig nye. Mellemliggende mellem nye og fuld er det første kvartal, når månen aftagende, og den tredje kvartal, når det aftagende.

Plantning af voksning månen

Voksning månen siges at være en periode med tiltagende lys, og landmænd har traditionelt anses for at være det bedste tidspunkt for plantning frø til etårige planter, der vil give deres frugt over jorden. Det er også den bedste tid for omplantning og ompotning potteplanter. Jo hurtigere du plante efter fuldmåne, den mere gavnlige bliver Månens indflydelse. Perioden fra første kvartal og fuldmåne eller andet kvartal, er ikke så god til plantning som for dræbe ukrudt og andre have skadedyr samt gøre andre haven vedligeholdelse.

Plantning af den aftagende måne

Periode med faldende lys mellem fuld og nye måner er det bedste tidspunkt at plante løg og rodfrugter som gulerødder, roer og kartofler. Det er også en tid til at plante toårige og flerårige planter, samt løvfældende og stedsegrønne træer, fordi de har brug for stærke rødder til at overleve. Den aftagende måne er en tid, hvor grundvandet er faldende, så hvis du plante frø i denne periode, især i løbet af fjerde kvartal, der er en chance for, at de vil rådne i jorden. Det er et godt tidspunkt at plante jordbær, selv, fordi det styrker deres rødder.

Andre have gøremål

Fordi grundvandet faldende i løbet af den aftagende måne, er det det bedste tidspunkt at beskære, fordi det menes, at grene vil tabe mindre sap. Den aftagende fase også hjælper med nedbrydning af plantemateriale og er det bedste tidspunkt at starte en kompostbunke. Plukke frugter og grøntsager, især druer, voksning fase, når deres vandindhold er højest, men grave op rødderne anvendes til medicinske formål i tredje og fjerde kvartal. Hvis dine planter har brug for et løft, vil de drage fordel af en behandling af udvandede gødning administreres i andet kvartal, så tæt på fuldmånen som muligt.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com