Interessante fakta om banan planter

January 7

Interessante fakta om banan planter

Banana plante er en stor flerårig plante hjemmehørende i Sydøstasien. Det er en hurtigt voksende urteagtig plante, der breder sig ved rodskud og underjordiske rødder, danner 6 til 10 fod bred klumper.

Funktioner

Den banan "stammen" er faktisk en pseudostem lavet af stramt holdt bladskeder, der folde som planten vokser. En pseudostem kan indeholde mere end 40 blade i løbet af sin levetid.

Klima

Banan planter er hjemmehørende i Sydøstasien og kun vokse udendørs året rundt i USDA hårdførhed zoner 10 og 11. Disse zoner omfatte Hawaii, Florida og det sydlige Californien. Banan planter kan også være overvintret indendørs.

Typer

Der er to vigtigste arter af banan, og ifølge University of Florida's IFAS udvidelse, de fleste af de sorter, der dyrkes i hjemmet haven er hybrider af Musa acuminata og M. balbisiana. Bananer er normalt søde, med undtagelse af pisang, der er højere i stivelse end almindelige bananer og skal koges før de bliver spist.

Historie

Bananer gå tilbage tusinder af år. Nogle resultater tyder på, at Sydøstasiater indført frugt til Ecuador omkring 200 BC bananer blev bragt til Nordamerika i 1500-tallet.

Fun Fact

Plaintain bananer er en korte afgrøde i dele af Afrika, det sydlige Indien og hele tropisk Amerika, fordi de fremstilles nemt og har en høj næringsværdi.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com