Hvordan man laver et espalier for morgen herligheder

January 7

Hvordan man laver et espalier for morgen herligheder

Morgen herligheder (Ipomoea tricolor) vokser som kortlivet flerårig vinstokke i deres native Central og Sydamerika. I USA vokse morgen herligheder godt i varmen af sommeren som en årlig vin, dør når efteråret frost tilbage. Hurtigtvoksende og lys, et simpelt træ espalier giver rigelig støtte i haven for disse frost-intolerans planter. Billig pine tømmer eller drejebænk er tilstrækkeligt for at skabe en grundlæggende stigen-lignende struktur til formiddag herlighed vinstokkene til sejlgarn omkring og bedre vise deres blå, lilla eller violet blomster.

Instruktioner

•Acquire tømmer til at konstruere den grundlæggende espalier for en formiddag herlighed plante. Skrot tømmer stykker behøver ikke at være tyk, men bare robust; dimensioner kan være 1/4 x 1-tommer, 1/2 x 1-tommer eller 1 x 1 tommer. De opretstående skinner på tremmer bør være ikke mindre end 3/4-af-3/4-inch. Tværstang stykker kan blive tyndere, men ikke mindre end 1/4 tommer tyk og 3/4 tommer bred. Undgå tømmer med masser af knob, da det skaber problemer med at køre i negle. En blød, billig træ tilstrækkeligt såsom fyrretræ. Sværere woods, der er rot-resistente kan anvendes, men øgede omkostninger og mere kraft er nødvendig for at drive søm gennem kornet.

•Klippe tømmer i flere stykker til at konstruere de opretstående skinner og på tværs af barer af tremmer. Skinnerne skal være mindst 6 fod lang, men behøver ikke at være mere end 9 fod. Tværs af barer er 12 til 18 inches lang, og er jævnt fordelte 9 til 12 inches fra hinanden på skinner.

•Sæt to skinner parallelt med hinanden på en flad, stabil overflade, som et gulv eller robust bord. Lå skinnerne jævnt, så længderne spejler hinanden og derefter justere afstanden mellem dem. et vilkårligt sted fra 9 til 15 inches fra hinanden. Brug et målebånd til at sikre enderne af skinnerne er samme afstand fra hinanden.

•Measure op 18 til 24 inches fra samme slutningen på hvert af de parallelle skinner. Gøre en blyant markere samme afstand på hver. Dette er placeringen af det første, nederste tværstang på tremmer.

•Lay en tværstang på tværs af de to skinner, centrering det således at enten den tværstang slutter resten flugter med yderkant af skinnerne eller baren udvider 1 til 2 inches ud over skinnerne. Dette er et æstetisk valg; flush orientering gør espalier ligne en stige, mens overlappende rails tilføjer en smule mere visuel interesse. Skinner, at jet ud en tomme eller to ud over skinnerne oprette en praktisk krog til formiddag herlighed vinstokke til hvile og lås som de klatre opad.

•Kontroller én eller to 1 1/2-inch nails gennem korset bar nedad i hver af skinnerne. Hvis din cross barer er 1/2 til 1 tommer er tyk, kortere negle påkrævet, såsom 1-inch lange negle.

•Gentag trin 5 og 6 for at vedhæfte de resterende cross barer på den øverste del af espalier skinner. Plads på tværs af barer parallelt med hinanden et vilkårligt sted fra 9 til 12 inches fra hinanden. Du kan vælge at have en tværstang flugter med toppen af skinnerne eller tillade skinner til at strække sig ud over - det er et personligt valg af æstetiske og konstruktion.

Tips & advarsler

  • Mens du kan drive bunden 18 til 24 tommer lange bunden af espalier skinner ned i jorden for støtte, kan espalier støtte sin egen vægt og anlægget. Køre en spil eller armeringsjern pæl i jorden og derefter også vedhæfte et espalier jernbane til Pol med wire for ekstra robusthed. Dette forhindrer et vindstød skubbe espalier over.
  • Afhængigt af din kreativitet og evne til at konstruere en grundlæggende espalier, kan du vælge for at gøre en fire-sidet gitter med fire skinnerne i stedet for to. En fire-sidet gitter er mere arbejde, men er mere robuste på sin egen end en to-skinne espalier.
  • For ekstra styrke anvendes skruer i stedet for negle, når du vedhæfter cross barer til skinnerne.
  • Træ espalier er ikke uendelig. Selv med maleri, enhver haven trellis begynder at vejret og rot, især i søm huller og hvor enhver wetness indsamler eller træ kommer i kontakt med jorden. Forvent en ubehandlet espalier til sidste et år før du begynder at blive spinkelt.

© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com